Underläge med 0–2.

Då gjorde Joel Lundqvist två mål när Frölunda vände och vann mot HV71.

– Det är extra skönt att få vinna en sådan här match, säger 40-åringen till C More.

HV71

Frölunda låg under med två mål inför den tredje perioden. Men Joel Lundqvist visade vägen när laget vände och vann borta mot HV71.

Matchens första mål kom efter en omdiskuterad utvisning på Petteri Lindbohm. Frölunda-spelaren åkte på 2+2 för hög klubba. Det dröjde drygt tre minuter innan HV71 förvaltade sitt powerplay.

Joonas Nättinen tryckte in 1–0 efter att ha blivit assisterad av André Petersson. Med knappt två minuter kvar av den första perioden utökade sedan hemmalaget efter slarv i Frölunda. Andy Miele blev 2–0-skytten i matchen.

Lundqvist gjorde två mål

Efter en mållös andra period kunde Frölunda hitta tillbaka in i matchen. Joel Lundqvist reducerade med ett hårt distansskott efter en retur.

– Det är ett längre byte där vi skapar lite lägen och där var det bara att lassa på. Jag har sagt det innan, jag ska ha så kort tid med pucken som möjligt för att sätta den, säger 40-årige Lundqvist till C More.

Matchen kom dock att stoppas i några minuter efter ett sjukdomsfall i publiken. Personen i fråga fick läkarvård och hjälp ut från läktaren, vilket möttes av applåder.

Joel Lundqvist blev sedan tvåmålsskytt i matchen, när Frölunda gjorde 2–2, vilket tog matchen till förlängning och straffar. Efter en lång straffläggning kunde Frölunda till slut vinna genom ett avgörande mål av Jacob Nilsson.

– Det är extra skönt att få vinna en sådan här match. Det är en ruggigt stark vändning, konstaterar Joel Lundqvist.