Efter nya succén: ”Ärligt så vill jag ha mer istid”

Publicerad 2017-10-19

Färjestad och Dick Axelsson fortsätter att övertyga.

Mot Luleå kom ännu en seger och en än gång noterades Axelsson för en fullträff – men trots det var han missnöjd.

– Ska jag vara helt ärlig så vill jag ha mer istid... så jag snodde lite istid av (Michael) Lindqvist, sa profilen till Cmore om 1–0-målet.

Luleå HF

Färjestad studsade tillbaka efter den överraskande förlusten mot Rögle senast och slog Luleå med 4–2 på hemmais.

Dick Axelsson inledde målskyttet i powerplay och två minuter senare utökade Joakim Nygård ledningen efter fint förarbete från formstarke Johan Ryno.

”Behöver den istiden”

Trots ledning och mål var det en inte helt nöjd Dick Axelsson som intervjuades i Cmore i periodpausen.

– Ska jag vara helt ärlig så vill jag ha lite mer istid… så jag stannade kvar i det andra PP:t också. Egentligen är det Lindqvist plats, men jag behöver istiden, flinade Axelsson.

Luleå bättre i andra perioden

I den andra perioden spelade Luleå upp sig, men trots det kunde Joakim Nygård sätta sitt andra, och Färjestads tredje för kvällen efter fint samarbete med Marcus Nilsson i powerplay.

Men norrlänningarna var inte sena med att svara upp och Johan Harju rakade in reduceringspucken sex minuter innan pausvilan.

Hattrick av Nygård

I upptakten av den andra perioden skapade Luleå nerv i matchen då Isac Lundström reducerade till 3–2, men Färjestad lyckades effektivt dra ner på tempot och när Luleås Brendan Mikkelsen drog på sig en tvåminutersutvisning med dryga minuten kvar var saken klar.

Innan slutsignalen ljöd hann Joakim Nygård dessutom fullborda sitt hattrick i öppen kasse, framspelad av Johan Ryno, som noterades för assist till samtliga mål och hyllades stort av Petter Rönnqvist i Cmore-studion.

– Det här är en OS-spelare vi ser, sa Rönnqvist om Ryno som stått för hela 16 assist hittills och leder poängligan i SHL.

”Grym kemi”

Nygård var belåten med sin kedja och segern.

– Det känns jättebra mellan oss, vi har en grym kemi. Johansson kan forechecka och sätta press och Ryno spelar smart och lägger puckarna till oss, säger tremålsskytten till Sportbladet.

När gjorde du senast ett hattrick?

– Jag har nog inte gjort det sedan J20-tiden.

I och med 4–2-segern befäster Färjestad sin serieledning och har nu spelat ihop 27 poäng på elva matcher.