Publicerad 2022-02-09

PEKING. Schweiz var nära att skrälla i öppningsmatchen i OS.

Det kändes nästan som ett rån när Ryssland snodde alla tre poängen efter ett självmål.

Det enda i matchen.

Det var betydligt mer drag när herrturneringen drog igång och betydligt mer publik på plats i National Indoor Arena här i Peking.

Och de fick se ett Schweiz som verkligen satte press de regerande OS-mästarna Ryssland.

Från start till mål.

Ryssarna får tacka både turen och slumpen att de vann den här matchen mot ett Schweiz som verkligen imponerade och vann skotten med 33-30.

Och matchens enda mål kom verkligen snöpligt med bara tre sekunder kvar att spela av första perioden.

Forwarden Anton Slepjsjev kastade bara in pucken framför mål och den tog på schweiziska forwarden Enzo Corvis benskydd och studsade in i kassen.ställde Målvakten Reto Berra blev helt ställd.

Tur som undvek matchstraff

Ryssarna kändes både nonchalanta och odisciplinerade och drog på sig flera onödiga utvisningar.

Målskytten Anton Slepjsjev fick 2+2 minuter när han skallade Yannick Weber med 2.07 kvar av den andra perioden.

Det var ingen dansk skalle, men ändå en klar huvudrörelse och ryssen hade tur som inte fick fem minuter och matchstraff.

Schweiz skapade massor av chanser, men kom inte närmare än ett skott i ribban i andra perioden och ett stolpskott med knappa fyra minuter kvar att spela.

Fabrice Herzog hade öppet mål, men prickade stolpen bakom den storspelande ryska målvakten Ivan Fedotov.