Dansk i svenska målet – mot Danmark

Publicerad 2022-04-20

Dansk blev vinnare i Tre Kronor-debuten – mot Danmark.

Men Oscar, målvakten, hade inte särskilt mycket att göra när Sverige vann med 6–1.

Tre Kronor har inlett uppladdningen till VM med en rad vänskapslandskamper.

I kväll var landslaget i Halmstad för ett möte med Danmark.

Då fick Dansk göra A-landslagsdebut – i Tre Kronors mål.

Oscar Dansk, med ett förflutet i NHL och senast i KHL, fick se sina utespelare ta kommandot direkt.

Oskarshamns succéspelare Patrik Karlkvist inledde målskyttet efter tio minuter och sedan hade Danmark inte mycket att sätta emot, även om Mathias From reducerade till 2–1 i upptakten av mellanperioden.

Han blev poängbäst

Sverige vann till slut med storsiffror sedan OS-skyttekungen Lucas Wallmark prickat i 3–1, innan Mathias Bromé – som också gjorde 2–0-målet i första perioden – avgjorde matchen med sitt 4–1-mål 7.55 in i tredje perioden.

Både Joel Kellman och Jesper Pettersson blev också målskyttar när Sverige vann med 6–1.

Poängbäst i Tre Kronor var Bromé med två mål och två assist.

Och Dansk fick alltså bli vinnare i debuten, men han fick dock bara elva skott på sig.