Björklövens fina svit mot Modo fortsätter

Publicerad 2018-02-14

Modo verkar passa Björklöven fint för tillfället.

Under onsdagen tog Umeålaget sjätte raka segern mot dem i seriespel – om än ”bara” efter straffar efter en sen Modo-kvittering.

– Det svider lite att vi inte får med alla tre poängen, säger Björklövens målvakt Adam Werner till C More.

Viktiga poäng på spel i kampen om en topp 8-placering och 5 023 på läktaren. Då blev det målsnålt i mötet mellan Björklöven och Modo.

Efter en mållös första period såg hemmalaget ut att ta ledningen en dryg minut in i den andra perioden, då Simon Åkerstrand avlossade ett skott som såg ut att vara ett riktigt mål.

Spökmål dömdes bort

Men ganska snabbt misstänktes att pucken gått i mål via ett hål i nätet och efter videogranskning dömdes också målet, helt riktigt, bort.

1–0 kom i stället 15 minuter senare då Marcus Jonsson vispade in pucken några decimeter från mållinjen sedan Erik Hanses inte lyckats hålla Mikko Pukkas skott.

Med två minuter kvar att spela fick Björklöven chansen att spela 5 mot 4 och matchen såg i princip vunnen ut. Då slarvade man i defensiven och fick i stället se Modo kvittera genom Oscar Hedman.

Misslyckad straff av Molin

Efter en mållös förlängning avgjorde sedan Jacob Andersson med straffläggningens enda mål. Precis innan honom misslyckades Emil Molin totalt med sin straff då han tappade pucken och inte ens kom till avslut.

– Det svider lite att vi inte får med alla tre poängen, det är så pass nära. Men vi är glada för två poäng, det är bättre än en, säger Björklövens målvakt Adam Werner till C More.

Björklövens seger är deras sjätte raka mot Modo i seriespel. De är sexa i tabellen, tre poäng före sjundeplacerade Modo.

I botten av tabellen tog jumbon Karlskoga två mycket viktiga poäng efter förlängningsseger med 5–4 borta mot Pantern. Karlskoga har fyra poäng upp till säker mark.