Han öppnade målskyttet när Leksand tog sjätte raka segern.

– Det kändes fantastiskt, säger Ritola till Cmore efter 4–1 mot Björklöven.

Mattias Ritola fick fem matchers avstängning efter två incidenter i säsongscomebacken mot Pantern.

Forwarden skulle därför ha missat onsdagens bortamatch mot Björklöven, men han kom till spel ändå.

I måndags meddelade Riksidrottsnämnden (RIN) att de skjutit upp avstängningen efter att Leksand lämnat in en överklagan. RIN tar slutgiltigt beslut om Ritola 18 februari. Men allt talar för att avstängningen stannar vid fyra matcher.

Målskytt direkt

Och när Ritola var tillbaka på isen, i A3 Arena, small det direkt.

31-åringen gjorde 1–0 för Leksand efter drygt fyra minuter i den första perioden. Han tryckte sig fri framför offensiv kasse och stod för en elegant styrning.

Björklöven replikerade visserligen innan första paus, Emil Norberg blev träffad av pucken och styrde in kvitteringen, men det blev ändå aldrig någon större dramatik.

Blev odramatiskt

I den andra perioden lyfte Leksand och smällde in tre kassar på nio minuter. 4–1 och matchen var avgjord efter redan 29 minuter.

Mattias Ritola var på gott humör efter slutsignalen.

– Trodde ett tag att jag inte skulle kunna spela något mer (på grund av skada), och så få göra det här målet... det kändes fantastiskt, säger han till Cmore.

Även om kroppen kändes bättre i dag jämfört med comebacken mot Pantern så är toppformen fortfarande en bit bort, menar han.

– Jag behöver några matcher till. Men det är bara att kriga sig in i det här igen.

Resultatet betyder att Leksand har sex raka segrar i hockeyallsvenskan. De är nu femma i tabellen.