Malmö Redhawks om Sylvegård: ”Olyckligt”

Skriver i öppet brev: ”Blivit en höna av en fjäder”

avSimon Sjöstrand

Malmös sportchef Patrik Sylvegård hamnade i blåsväder efter ett uttalande om sonen Marcus avstängning.

Nu kommenterar Redhawks situationen i ett öppet brev.

Patrik uttryckte sig olyckligt och olämpligt”, skriver klubben bland annat.

På måndagen bad Malmö Redhawks-spelaren Marcus Sylvegård, 19, om ursäkt för sitt ”horunge-uttalande” som ledde till avstängning.

Samtidigt passade han på att kritisera sin pappa och sportchef, Patrik Sylvegård, för Patriks utspel efter anmälan i söndags.

Patrik fördömde händelsen på isen, men kom också med ett kontroversiellt uttalande där han sa:

”Är helt förkastligt”

– Man kan fråga sig var gränsen går och vad som är kränkande. Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det.

– Han kan uttala sig lite dumt. Jag vet hur han menar men han är inte så smart, sa 19-årige Marcus till Expressen.

Även Börje Salming riktade skarp kritik mot Patrik Sylvegårds uttalande:

– Hur fan kan han säga så? Det är helt förkastligt att säga så 2018. Att en högt uppsatt person inom idrotten vräker ur sig något sådant, man gör inte bara så. Han borde gå ut och be om ursäkt. Att en sportchef säger så är helt sjukt, sa Salming till tidningen.

Och nu uttalar sig Redhawks om situationen.

I ett öppet brev på sin hemsida går klubben ut med sin version – ett förtydligande – efter ”stormen” som uppstått.

När Malmö Redhawks vd och sportchef, Patrik Sylvegård, under söndagen kommenterade det inträffade förkastade han också agerandet och meddelade att det inte alls var förenligt med klubbens värdegrund. Patrik uttryckte sig dock även olyckligt och olämpligt i sitt försök att ge en bild av hur det lät på isen när han själv var aktiv och hur han hade reagerat om vissa ord yttrats mot honom, något som blivit en höna av en fjäder”, skriver klubben bland annat, och fortsätter:

Det är beklagligt att Patriks fördömande av det inträffade inte till närmelsevis berörts i samma utsträckning som det ovan nämnda försöket till förklaring. Men, för att förtydliga, ber vi om ursäkt till de som tagit illa vid sig för denna feltolkning och för att vi uttryckt oss på ett olämpligt och framför allt otydligt sätt”.

Läs hela texten nedan:

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Så spelas SHL och kvalet till SHL 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM