Ny utskåpning

Under fredagskvällen hade man en till synes lättare uppgift – jumbon Vita Hästen på hemmaplan.

Då blev det en ny kross.

Topplaget vann med hela 5–1 och ångar på i kampen om att få kvala till SHL.

Jesper Samuelsson kvitterade förvisso hemmalagets ledning fem minuter in i den första perioden, men efter det var östgötarna aldrig nära att störa AIK. Fredric Weigel och Oscar Nord hann göra 2–1 och 3–1 innan pausvilan och sedan kunde Gary Nunn och Daniel Muzito-Bagenda (varsitt mål) tillsammans med sina lagkamrater i lugn och ro föra skutan till hamn.

De tre poängen innebär att AIK nu är elva poäng före trean Västerås, som är främsta utmanaren till platserna som ger playoff till direktkval om en SHL-plats.

I Uppsala tog Södertälje en ny seger. Sörmlänningarna slog Almtuna med 4–2 sedan Victor Andersson satt spiken i kistan i tom kasse. Segern innebär att laget befäster sin sjätteplats i den allsvenska tabellen.

Västerås hade inga problem att avfärda bottenlaget Pantern i Skåne. Efter två perioder hade västmanlänningarna gjort 4–0 på skåningarna. Nick Olesen såg, med två mål, till att snygga till siffrorna något – men bara litegrann eftersom Mikael Frycklund också hann med att skriva in sig i målprotokollet för gästerna. Matchen slutade 2–5 och Västerås fortsätter att jaga AIK och Oskarshamn i toppen av tabellen.