William Karlsson målskytt igen i Vegas seger

Svenske satte fjortonde målet för säsongen

Publicerad 2018-12-21

Succé för William Karlsson och Vegas.

NEW YORK. Nu får vi snart ta fram miniräknarna för att hålla ordning på William Karlssons mål igen.

Han satte sitt fjortonde för säsongen när New York Islanders gästade Vegas i natt – och han gjorde det synnerligen snyggt med ett skott mellan benen på en motståndarback och precis över plocken på Thomas Greiss.

– Jag försökte använda backen för att skymma målisen och det blev ju bra, säger ”Wild Bill” till Sportbladet efter 4-2-segern.

Vegas gyllene riddare hade just återvänt från en lång bortaresa på östkusten och då brukar första hemmamatchen bli en utmaning, i synnerhet mot så starka lag som Islanders.

Men de lyckades kriga sig tillbaka från 0-2-underläge efter första perioden och vann alltså med 4-2 inför sina omtalat vilda fans i T-Mobile Arena.

– Fast det var en tuff match. Islanders är svåra att spela mot, framförallt har de ett jäkligt tätt försvar, säger William Karlsson när vi talar med honom efteråt.

– Så det var jäkligt starkt av oss att komma tillbaka.

”Utan tvekan en huvudtackling”

”Wild Bill” bidrog, som vanligt, genom att 6.22 in i tredje perioden kvittera med sitt fjortonde mål för säsongen.

Och det var snyggt.

Med precisionen hos en finsnickare satt att konstruera en nyckelharpa piskade han iväg ett skott som gick mellan benen på en Islanders-back och sedan någon centimeter ovanför Thomas Greiss plockhandske.

– Jag försökte använda backen för att skymma målisen och drog iväg pucken och, ja, det blev ju bra, säger han.

Även Vegas andra svensk, Oskar Lindberg, hamnade i blickfånget under matchen – men av lite andra skäl.

Dryga fem minuter in i tredje perioden sänkte han Johnny Boychuk med en tackling som enligt upprörda Islanders-röster träffade backveteranen i huvudet.

– Det var utan tvekan en huvudtackling, morrar coachen Barry Trotz.

William Karlsson:

– Oskar är ingen ful spelare. Han proppade killen och sedan blev det gurgel. Det var nog tur att domarna gick emellan.

Serieledarna från Tampa fortsätter triumfera i västra Kanada.

Det krävdes dock en rejäl kraftsamling för att vinna nattens utomordentligt intensiva och underhållande match mot Calgary Flames.

Först efter straffavgörande – då Victor Hedman plaskade in ett snyggt skott- kunde de säkra 5-4-segern.

Mikael Backlund gjorde ett av hemmalagets mål och Elias Lindholm bidrog med en assist.

Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt fjärde mål för säsongen i Arizonas hemmamöte med Montreal, men det hjälpte icke. Gästerna vann med 2-1 efter mål av Shea Weber – en riktig succé sedan han återvände från sin långvariga skada – och Paul Byron.