Linköping bjöd upp till kamp – men det räckte inte i kväll heller.

Niclas Burström sköt hem tredje raka semifinalsegern till Skellefteå i sudden death.

– Det kändes som vi skulle ha den här matchen, säger Burström i C More.

DOKUMENT: Så gick Skellefteå från kris till succé

Efter två raka utskåpningar var det ett helt annat Linköping som kom till spel i tredje matchen borta mot Skellefteå. I en fartfylld första period var det också LHC som tog ledningen när Jacob Micflikier styrde in ett skott från Mattias Bäckman.

Men Skellefteå kom tillbaka. Inom loppet av 22 sekunder i slutet av den andra perioden så vände de regerande mästarna matchen genom mål av John Norman och Patrik Zackrisson. I det ögonblicket var det nog många trodde nog att LHC skulle få se även den här matchen rinna iväg men östgötarna ville annat.

Läcker assist avgjorde

2-2 satte Nichlas Hardt med en styrning på Jonas Junlands skott. Domare Mikael Nord blåste mål men ville videogranska målet för att kontrollera en hög klubba. Och efter flera minuters väntan kom beskedet från Christer Lärking i situationsrummet.

– Vi kan inte avgöra om det är hög klubba, får vår del är det ”inconclusive” så domarens beslut från isen kvarstod.

Matchen gick därmed till sudden death där hemmalaget ändå drog det längsta strået. 5.03 in i matchen backhandflippade Axel Holmström fram en snygg passning till Niclas Burström som smackade upp ett direktskott i taket bakom Marcus Högberg.

Melin kritisk till stjärnan

– Det är kul att göra mål, jättekul, säger matchhjälten som ändå inte vill ta ut någon finalplats i förskott:

– Vi är jätteglada, vi har 3-0 men vi kan inte slappan av nu. Det är bara att ladda om.

Roger Melin var nöjd med försvarsspelet men däremot var han kritisk till lagets främsta offensiva pjäser.

– Jag kan hålla med om att (Jeff) Taffe har varit väldigt osynlig i det här sluspelet och inte heller Jacob Micflikier har inte heller kommit till riktigt, säger han till C More.