Linköping tog säsongens första seger i SHL

Publicerad 2022-09-24

Tre raka förluster och potentiell krisstämpel i Östergötland.

Då höll Linköping på att sätta sig än djupare i skiten efter sen kollaps hemma mot Färjestad.

– Starkt att komma tillbaka och vinna, säger matchhjälten Henrik Törnqvist efter straffseger, 4–3.

Linköping har haft en tung inledning på SHL-säsongen med tre raka förluster. Addera sex raka matcher på försäsongen utan seger, så förstår du att självförtroendet inte är på topp i Östergötland.

Men i hemmamötet mot regerande mästaren Färjestad kom trendbrottet – även om det satt långt inne.

När Henrik Törnqvist och Sebastian Strandberg inom loppet av 100 sekunder i upptakten på den tredje perioden gjorde 2–1 och 3–1 såg det klart och färdigt ut.

Men gästerna visade moral och kom tillbaka. Theodor Lennström reducerade med nio minuter kvar och när bara tre minuter återstod vispade samme Lennström in kvitteringen och tog matchen till förlängning.

Törnqvist hjälte

Linköping var närmast segern där, men Dennis Hildeby storspelade och tog det till straffar.

Väl där var det Törnqvist som än en gång klev fram och överlistade Hildeby två gånger om. Därmed är säsongens första seger ett faktum efter 4–3-segern.

För Linköpingsspelare var det andra glädjeämnet för veckan, då han för några dagar sedan blev pappa.

– Det har varit fantastiskt, otroligt mysigt och underbart, säger han till C More och fortsätter

– I dag gör vi en bra match och kämpar och sliter för varandra. Starkt att komma tillbaka och vinna här i dag.