Mardröm för Damkronorna.

Förlust i matchen om förstaplatsen i grupp B mot Tyskland.

Nu väntar Kanada eller USA i kvartsfinal.

Först en crosschecking i huvudet.

Sen knuffade Sara Hjalmarsson undan domaren, något man sällan ser inom ishockeyn.

Domarkvartetten samlades för att diskutera situationen i mittakten – men svenskan klarade sig undan med endast två minuters utvisning och fick spela vidare i matchen.

Även om Sverige, som det något högre rankade laget, hade skapat de bästa lägena var det Tyskland som fick pucken över mållinjen första gången. Åtta minuter och 35 sekunder in i tredje perioden hittade Franziska Feldmeier rätt och satte 1–0 bakom en skymd Emma Söderberg i den svenska kassen.

Avgörs i natt

Sverige satsade allt för att komma tillbaka och fick power play med 2,10 kvar och tog ut målvakten.

Men Tyskland höll tätt trots jätteläge.

– Man är förbannad, jag tycker egentligen att vi ska vinna, säger Lina Ljungblom till SVT.

Förlusten gör att Sverige slutar tvåa i gruppen och ställs mot tvåan i grupp A i kvartsfinal. Där väntar den som förlorar i nattens (01.00) match mellan Kanada och USA.

– Vi ska ladda batterierna och se till att komma ruggigt taggade in i kvarten, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg.