Örebro vann igen – Bromé avgjorde efter dubbla lägen

Serieledaren befäster sin placering i toppen

Uppdaterad 2019-11-22 | Publicerad 2019-11-21

ÖREBRO: Örebros segertåg bara fortsätter.

Sjätte segern på de sju senaste matcherna kom hemma mot Linköping och betyder fortsatt serieledning:

– VI är inte nöjda än, vi ska fortsätta så här, säger lagkaptenen Christopher Mastomäki.

Det var två formstarka lag som möttes i Behrn Arena. Serieledande Örebro med fem segrar på de sex senaste och Linköping med fyra raka segrar.

Efter två perioder var ställningen 2–1 till hemmalaget – och den avslutande perioden slutade mållös. Ytterligare en seger för Örenbro:

– Vinner man blir självförtroendet bättre. Men det handlar om vad vi gör varje dag. Alla goda vanor på träningen och sättet vi tar oss an varje dag gör att vi bygger självförtroende, säger Mastomäki.

Chanser saknades inte för fler mål men målvaktsmatchen höll hög klass där Dominik Furch i hemmaburen och LHC:s Jonas Gustavsson svarade för några riktigt vassa räddningar.

Två riktiga smällkarameller gjorde att det stod 1–1 efter första perioden. Först dundrade Kristian Näkyvä in ledningsmålet med ett slagskott i power play.

Linköpings skarpskytt, Sam Lofquist, svarade med en liknande kanon.

Fick två chanser och avgjorde

Just Lofquist blev syndabock vid nästa mål.

Linköping hade power play när den amerikanske backen slarvade rejält på offensiv blålinje.

Mathias Bromé fick öppen gata mot Jonas Gustavsson. LHC-målvakten räddade Bromés friläge, men en jagande Lofquist slashade Bromé i avslutningsögonblicket och domaren Mikael Nord dömde straff.

Den missade inte Bromé.

Snyggt lurade han ner Gustavsson och sprätte upp pucken i krysset.

Ett mål som också blev segermålet.

Deras vinstmål. Jag är inte alls nöjd med hur vi hanterar den situationen, säger Linköpings tränare Bert Robertsson, som inte alls var nöjd med avslutningen:

– ”Monstret” (Jonas Gustavsson) kliver fram i målet. Han ger oss chansen att ändå få med oss poäng, jag tycker att vi borde ha förvaltat det bättre.