Publicerad 2020-02-01

Linköpings segersvit bröts mot formsvaga Skellefteå.

Då sågar LHC-kaptenen sitt eget lag.

– Det är för dåligt, vi har inte mycket att skylla på, säger Jonas Junland.

Skellefteå AIK hade fyra raka förluster, Linköping tre raka vinster. Ändå var det Saik som vann när lagen möttes. Där andra perioden blev avgörande för resultatet, det svartgula hemmalaget var effektivt i powerplay.

Först styrde Oscar Möller in öppningsmålet tidigt i mittperioden när backen tillika lagkaptenen Jonas Junland satt i utvisningsbåset för hakning. 2–0-målet kom visserligen inte i numerärt överläge, men bara 30 sekunder efter att Junland suttit av sin andra utvisning. Målet var ett distinkt skott vid blå linjen från Jonathan Pudas som satte sitt elfte för säsongen.

”Klantiga utvisningar”

– Vi sätter oss i en jävligt pissig situation, klantiga utvisningar från min sida. Det känns onödigt för jag tycker att vi startade den här matchen bäst. Det är för dåligt, de har varit vassa i PP (powerplay), vi har inte så mycket att skylla på, säger Jonas Junland i C More under den andra periodpausen.

Sedan fjorton sekunder in i tredje perioden drabbades gästerna av en ny utvisning, 2+2 för hög klubba för Jaakko Rissanen, LHC klarade alla fyra minuter men tre sekunder senare utökade Tuomas Kiiskinen till 3–0.

Adam Helewka reducerade sedan till 3–1, och med 23 sekunder kvar kom en reducering till. Men ingen kvittering – 3–2-seger för Skellefteå som bröt en dyster förlustsvit.