Stora hyllningen till Erik Karlsson i Ottawa

avPer Bjurman

HOCKEY

OTTAWA. Erik Karlsson blev rörd av Senators och de gamla fansens hyllning under lördagens återkomst till Ottawa.

Men han föll inte i gråt.

– De gjorde det väldigt bra, jag blev väldigt glad men fokuserade på att hålla ihop. Annars hade jag inte kunnat spela, säger den folkkära backstjärnan till Sportbladet efter den emotionella föreställningen i Canadien Tire Center.

För första gången sedan den omtalade trejden till San Jose i september återvände Erik Karlsson under lördagen till Ottawa och gamla hemmahallen Canadien Tire Center – och han togs precis som väntat emot som en förlorad son.

Så fort han rörde pucken utbröt jubel på läktarna – och efter en videohyllning på jumbotronen förärades den 28-årige puckartisten från Landsbro en lång, varm stående ovation av sina gamla fans.

På läktaren zoomade kamerorna in Karlssons fru Melinda Karlsson som var tårögd efter hyllningarna.

”Har någon 300 boxar med näsdukar som jag kan låna?”, skrev hon på Twitter. Karlsson själv höll sig från tårar.

Foto: Viasat

– Ja, det var ett fint ögonblick. De hade gjort det väldigt bra med den där filmen. Skönt att de gjorde det redan i första perioden också, så jag kunde ägna mig åt hockey resten av matchen, säger Erik när vi får en egen pratstund med honom i mediakaoset efter slutsignalen.

Han fortsätter

– Jag blev såklart rörd och glad, framförallt som jag bara har fina minnen härifrån. Men jag tycker samtidigt att jag höll ihop det bra. Jag fokuserade på det, annars hade jag inte kunnat spela.

”Har varit mycket snack”

Det var svårt nog som det var i en hall som han betraktade som sitt hem i nästa ett decennium – mot ett lag i vilket han nästan lika länge utgjorde universums mitt.

– Det är klart att det kändes konstigt att spela mot Senators. Jag har aldrig gjort det förut. Men det blir säkert enklare nästa gång, fortsätter Erik

Som trots tacksamheten över mottagandet i den gamla hemstaden är glad att den här upplevelsen nu är överstökad.

Foto: Frank Gunn / TT

– Ja, det får jag lov att säga. Det har varit mycket snack de senaste tre veckorna och det är svårt att inte bli påverkad. Men nu är det gjort och jag kan gå vidare.

De gamla polarna i Senators känner likadant.

– Vi har försökt koncentrera oss på hockey och intalat oss att det här bara är en match som alla andra, men det går inte riktigt att hålla hysterin ifrån sig, säger Magnus Pääjärvi, som satte ett av hemmalagets mål i tom kasse i tredje perioden.

Tog förlusten tungt

– Jag menar, Erik…han VAR ju Ottawa i nästan tio års tid. Så vi är glada att han fick den här hyllningen, jag tycker den var väldigt fin, men även vi är glada att vi har den här matchen bakom oss.

Sens-spelarna kunde också glädja sig åt att de faktiskt vann – med hela 6-2.

– När vi spelar som ett lag och kämpar för varandra, och håller tätt bakåt på det sätt vi gjort de senaste två matcherna, är vi bra och det var väldigt skönt att vinna den här matchen, konstaterar ”Mange”.

Lika trist var det för Erik att förlora den.

– Ja, det var synd att vi inte kunde spela bättre idag. Det ska bli skönt att åka till Montreal redan imorrn och försöka reda ut det här, säger han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL