Uppgifter: Han står mot Ryssland

Reporter: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Tre Kronor har gjort sitt målvaktsval till gruppfinalen mot Ryssland.

Enligt Sportbladets uppgifter får Anders Nilsson förtroendet igen.

– Vi har en tanke hur vi ska göra, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Tre Kronor gick in i turneringen utan en uttalad målvaktsetta. För ett år sedan kom Henrik Lundqvist in sent och blev den självklara ettan och senare också stor guldhjälte.

Men i den här turneringen har jättarna Magnus Hellberg, 27, och Anders Nilsson, 28, kämpat om förstaplatsen. Så här långt kan ingen klaga på resultatet.

Hellberg inledde de två första matcherna mot Vitryssland och Tjeckien. Sverige vann och Hellberg spelade stabilt. Nilsson fick förtroendet mot Frankrike och Österrike och höll nollan i båda två.

I lördags mot Slovakien var Hellberg tillbaka och räddade en svensk seger.

I söndags mot Schweiz var Nilsson tillbaka och fick se hur hans nolla i turneringen sprack. Nilsson tvingades släppa in tre mål men Tre Kronor vann med 5–3.

Nu går turneringen in i riktigt skarpt läge med gruppfinal mot Ryssland på tisdag kväll och sedan kvartsfinal på torsdag.

Mörkar målvaktsvalet även den här gången

Enligt Sportbladets uppgifter blir det Anders Nilsson som får förtroendet mot Ryssland. Landslagsledningen vill som vanligt inte avslöja någonting om målvaktsvalet:

– Beslut måste tas. Det återkommer vi med i morgon, men vi har en tanke där också, säger Grönborg efter måndagens träning.

Grönborg vill heller inte säga om målvakten som står mot Ryssland också går in i slutspelet som etta: 

– Bra fråga, svarar han kort.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad: