Toronto och Matthews öser på – Lindholms första NHL-mål

Publicerad 2018-10-14

Toronto Maple Leafs fortsätter att ösa in mål.

I natt gjorde superstjärnan Auston Matthews sitt tionde (!) mål på sex matcher.

Och svenske rookie Pär Lindholm satte karriärens första fullträff när lönnlöven slog mästaren Washington borta med 4–2.

Det verkar inte vara någon hejd på Toronto denna säsong. På sex matcher har laget, som värvade stjärnan John Tavares i somras, gjort fantastiska 29 mål.

Värst av alla är 21-årige Auston Matthews som satte sitt tionde mål och därmed toppar både mål- och poängligan (14 poäng) i NHL.

Men även en svensk kom med i målprotokollet i nattens seger.

27-årige Pär Lindholm, mångårig nyckelspelare i Skellefteå, styrde in en passning från Jake Gardiner för sitt första NHL-mål 18.53 in den första perioden. Det gav bortalaget en 2–1-ledning.

Andreas Johnsson fick med sig en passningspoäng till Josh Leivos avgörande 3–2 för Toronto och Nicklas Bäckström assisterade till ett av Capitals mål.

Auston Matthews

Apropå målfester. Victor Hedman inledde målskyttet när Tampa Bay krossade Columbus hemma med 8–2.

Det var Hedmans första mål för säsongen. Anton Strålman assisterade till ett mål, men värst var Brayden Point med två mål och en assist.

Alexander Wennberg gjorde ett av Blue Jackets tröstmål.

Och i Nashville var det svenskfest.

Filip Forsberg gjorde två mål, Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson varsitt när Predators slog New York Islanders med 5–2.

Nashville hade 3–0 efter den första perioden efter att alla tre svenskar satt en puck i nät. Islanders kom tillbaka till 2–3 i den andra, men i sista satte Kyle Turris 4–2 och Forsberg 5–2.

Jacob Silfverberg fyllde 28 år och firade med att göra 1–0 för Anaheim borta mot Dallas. Men där tog det roliga slut för den förre Brynässpelaren.

Stars vände och vann med 5–3 efter att bland annat John Klingberg gjort sitt tredje mål för säsongen.

Carolina Hurricanes har fått en flygande start på säsongen.

Borta mot Minnesota kom fjärde segern på fem omgångar (plus en övertidsförlust) efter en vild match som slutade 5–4.

Stor matchhjälte var finländare Sebastian Aho, 21, som hade 2+2, inkluderat det avgörande målet i förlängningen.

Chicago slog nytt NHL-rekord genom att för femte matchen i rad lirat oavgjort efter 60 minuter och tagit matchen vidare till förlängning. Tidigare rekordet var New York Rangers som 1997/98 inledde med fyra raka övertidsmatcher.

Och Blackhawks vann nattens drabbning borta mot St Louis efter att Alex DeBrincat avgjort med nio sekunder kvar av förlängningen. Slutresultat: 4–3.

Chicagos back Duncan Keith jubilerade och lirade sin 1 000:e NHL-match.

Montreal skrällde och vände 0–2-underläge till seger med 4–3 efter straffar hemma mot Pittsburgh.

Hjälte i straffläggningen var veteranmålvakten Antti Niemi som räddade både Jevgenij Malkins och Sidney Crosbys försök.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se