NHL

Strålman: ”En perfekt spelare för oss”

avPer Bjurman

NEW YORK. Anton Strålman har spelat med både Ryan McDonagh och JT Miller i New York.

Så han vet allt om vilka lysande förstärkningar som är på väg till serieledarna i Tampa.

– Ja, det här blir bra. Framförallt känns ”Mac” som en perfekt spelare för oss. Han kommer hjälpa till att korrigera det som ändå inte fungerat så bra på slutet, säger den västgötske backveteranen till Sportbladet

Tampa Bay Lightning har länge haft en lätt New York-färgad profil – och efter måndagens trade deadline-race blir den ännu tydligare.

Före detta Rangers-spelarna Anton Strålman, Ryan Callahan och Dan Girardi får nu sällskap även av Ryan McDonagh och JT Miller. 

– Jo, vi är väl lite ”Rangers south”, säger Strålman på telefon från västra Florida.

– Och det ska bli kul att få hit ”Mac” och JT också. Det är killar jag känner bra och gillar, och efter att ha spelat med dem i flera år vet jag ju vilka förstärkningar de blir.

”En av de bästa tvåvägsspelarna”

Framförallt tror ”Strålle” att McDonagh – Rangers kapten – kommer hjälpa till i jakten på Stanley Cup.

– Ja, han är en av de bästa tvåvägsbackar som finns och känns som en perfekt spelare för oss, menar han.

– Han kommer hjälpa till att korrigera det som ändå inte fungerat så bra på slutet, framförallt defensivt.

Foto: TT
Miller, McDonagh och Strålman.

Trots att de alltså toppat tabellen praktiskt taget ända sedan grundserien startade i början av oktober anser den 31-årige backen från Tibro alltså att det finns brister.

– Ja, defensivt har det inte sett helt lyckat ut den senaste tiden. Det är inte bara vi backar som inte spelat tillräckligt bra i egen zon, det är försvarssystemet som helhet som inte fungerat.

– Men som sagt, ”Mac” blir ett verkligt lyft i det avseendet.

”Erik är ju Erik...”

Länge såg det ut som att Erik Karlsson skulle kunna få Tampa som ny klubbadress också, men general managern Steve Yzerman lyckades inte komma överens med kollegan i Ottawa, Pierre Dorion.

– Lite synd, det hade varit roligt med ytterligare en svensk i laget och Erik är ju Erik, fortsätter ”Strålle”.

– Vi förstod dock att det skulle bli svårt. Att få till trejder med spelare av den kalibern går nästan inte. Fast vi får väl se, sista ordet är kanske inte sagt. Det är väl inte omöjligt att det händer något i sommar istället.

ARTIKELN HANDLAR OM