Ros: Besviken om det inte blir sju matcher

E4-derbyt i kvarten mellan Linköping och HV71 är och kommer fortsätta vara en rysare.

Första matchen i fredags visade det.

Så även söndagsmatchen i Kinnarps Arena.

Jag kan inte bärga mig till matchen på tisdag mellan lagen.

Det här är hockeyunderhållning på hög nivå med dramatik, härliga personligheter och snygga mål.

Och oväntade händelser och matchvändningar.

Jag var helt övertygad om att Linköping skulle ta hem andra ronden efter att laget var i ledningen efter 16 minuter av sista perioden.

Klass rakt igenom

Sedan kom veteranerna i HV71 – de som ska kliva fram när det behövs, Mattias Karlsson och Erik Christensen. Karlsson kvitterade efter 16.27 och 90 sekunder senare såg vi matchens avgörande när Christensen sådär härligt kliniskt sköt 3–2 i krysset bakom Rautio.

Det är inte ofta man ser sådana där avgörande – SHL är inte riktigt så bra 2015 att spelarna klarar av att göra snygga klassmål. Det är lite för ofta att pucken studsar hit och dit och att målen blir lite slumpmässiga.

Tyvärr.

Men inte Christensens mål på söndagen.

Klass – rakt igenom.

Nu är det en matchserie om bäst av fem matcher och det är omöjligt att tippa hur det ska gå.

Lagen är jämnbördiga.

Det finns inte så mycket som skiljer lagen åt.

Ungefär lika bra målvakter, giganter i försvaren i Junland, Rahimi och Karalahti.

Matchvinnare och snipers i Christensen och Mcflikkier och slutspelskrigare i Jämtin, Karlsson.