Bäckis och Capitals är glödheta: ”Det är bara att njuta”

Svenske stjärnan gjorde hattrick i sjunde raka segern

Publicerad 2018-12-01

OTTAWA. Nicklas Bäckström är i glödande form.

Han gjorde hattrick, och spelade fram till ytterligare ett mål, när Washington tog sjunde raka segern i natt.

– Det händer inte varje dag så det är ju bara att njuta, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 6–3-segern.

Han är känd som den store framspelaren och playmakern, men den just gångna novembermånaden har Nicklas Bäckström börjat skyffla in egna mål också – och i natt gick ketchupflaskan verkligen i topp, som Christer Abris skulle sagt.

Den 31-årige gästriken pangade alltså in tre fullträffar mot Devils – varav den sista i tom kasse i slutsekunderna – och passade också på att assisterat till en balja signerad landsmannen Andre Burakovsky.

Bäckström och Capitals jublar.

”Det är bara att njuta”

NHL-karriärens andra hattrick, plus en assist – och därmed ledning i svenska poängligan.

Ingen dålig fredagkväll.

– Nej, det händer inte varje dag så det var såklart väldigt roligt, hälsar han i ett sms från amerikanska huvudstaden innan han hastar iväg på sen middag.

Segern – som målvakten Braden Holtby i hög grad bidrog till, framförallt i andra perioden – var alltså regerande mästarnas sjunde raka.

Det betyder att de försvarar sin position som etta i Metropolitan-divisionen.

– Så länge vi fortsätter vinna är det bara att njuta, konstaterar ”Bäckis”.

Tom Wilsons kontroversiella tackling – som det går att läsa om här intill – såg svensken inte, så den kan han inte kommentera.
Förre Washington-forwarden Marcus Johansson gjorde ett av New Jerseys mål.

Förre HV71-stjärnan Lawrence Pilut har gjort braksuccé i AHL sedan han kom till Nordamerika i höstas – och i natt fick han äntligen chansen på den stora scenen, med Buffalo borta mot Florida.

Den 22-årige Tingsrydssonen spelade knappt 13 minuter, var plus 1 och såg riktigt solid ut, framförallt defensivt.

Buffalo som lag gav däremot ett aningen slakt intryck efter att ha fått sin fina segersvit avklippt i Tampa natten innan och hade antagligen åkt på ordentligt med stryk om det inte varit för svenske keepern Linus Ullmark. Han stoppade 40 skott och var allmänt briljant - och såg därmed till att hans lag ändå bärgade en poäng.

På övertid fick dock Florida till sist ränta på sitt övertag. Finländske centern Aleksander Barkov satte 3-2 tämligen otagbart för Ullmark.

Anaheim såg ut att gå mot en 1-0-förlust mot Carolina i Raleigh, men 16.10 in i tredje perioden lyckades Pontus Åberg kvittera – efter förarbete av bland andra Rickard Rakell.

Sedan avgjorde veteranen Ryan Getzlaf på övertid. Även på det målet hade Rakell assist, precis som Hampus Lindholm.