Blågula lönnlöven hade en lyckad premiär

Succé för superstjärnan efter fylleskandalen

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. De blågula lönnlöven hade en lyckad säsongspremiär hemma i Toronto i natt.

Såväl rookie-duon Rasmus Sandin och Dmytro Timashov som William Nylander svarade för assists i en segermatch mot Ottawa.

– Under ceremonin före matchen undrade jag om jag drömde. Men det släppte efter första bytet och sedan var jag bara lycklig över att spela, säger Sandin efter 5–3-vinsten.

Det började inget vidare för det rekordartat haussade Leafs i säsongens allra första match i fullknökade Scotiabank Arena.

25 sekunder in i tillställningen – som föregicks av en emotionell ceremoni då John Tavares utsågs till den 25:e lagkaptenen i klubbens historia – tryckte Brady Tkachuk in 1-0 för gästerna bakom Frederik Andersen.

Ridå.

Men såsmåningom släppte anspänningen och favoriterna kunde vända och ta en tämligen betryggande 5-3-seger.

Fick otroliga passningar

Auston Matthews, som alltid har lyckade premiärer, klappade in två mål – och hade fullbordat hattrick i tom kasse om inte Ottawas svenske rookie-back Erik Brännström lyckats hindra honom.

– Jag fick otroliga passningar, säger amerikanen om sina två fullträffar.

Och den ena, 8.02 in i andra perioden, kom från en mycket hungrig och inspirerad William Nylander.

”Han var dominant matchen igenom”, berömmer lokaltidningen Toronto Star.

Även blågula rookisarna Rasmus Sandin och Dmytro Timashov stod för varsin assist.

– Under ceremonin före matchen undrade jag om jag drömde. ”Är det här verkligt”? Men det släppte efter första bytet och sedan var jag bara lycklig över att spela, säger Sandin till nhl.com.

– Om jag behöll pucken? Nej, det var ju två rookies till som fick poäng, så det blev inte så. Men jag kommer spara upplevelsen i mitt huvudet. Den här kvällen glömmer jag inte.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM