Bäckström tvåmålsskytt när Capitals tog sjätte raka

Publicerad 2019-11-10

NEW YORK. Washington Capitals är hetast i hela NHL.

De befäste serieledningen med sjätte raka segern i natt – och Nicklas Bäckström prickade in två mål.

– Självförtroendet är på topp just nu, säger han efter 5-2-triumfen mot gamla finalmotståndaren.

Det börjar se ut precis som det brukar i NHL:s grundserie.

Washington bara vinner och vinner – och rycker i toppen av tabellen.

Nattens 5-2-seger mot Vegas Golden Knights hemma i Capitol One Arena var alltså sjätte raka.

Men inte bara det.

Det var också tionde segern på de senaste elva matcherna.

– Ja, vi spelar rätt bra som lag, hälsar Nicklas Bäckström i ett sms efteråt.

– Självförtroendet är verkligen på topp just nu.

Och alla i hela laget bidrar till triumferna. Har en spelare en mindre framgångsrik kväll kliver någon annan fram istället. I natt var det just ”Bäckis” som stod för produktionen. Han snärtade in ett fint skott i ett powerplay i mitten av tredje perioden – och följde upp med en slägga i tom kasse i slutminuten.

– Det var dags att avlossa ett skott i PP, det kan inte bara vara ”Ovie” hela tiden. Fast jag tycker det andra var snyggare, kommentarer han.

Oskar Lindblom fortsätter ösa in mål.

Han gjorde sitt åttonde för säsongen när Philadelphia tog andra straffsegern (3-2) mot Toronto på en vecka – och därmed är han nu delad tvåa i svenska målligan bakom Elias Lindholm.

Även William Nylander nätade i samma match – och spelade också fram till ett mål.

Carolina Hurricanes har hamnat i en rejäl svacka och åkte på fjärde raka förlusten i natt – med 4-1 borta mot Ottawa.

Fast precis som senast, mot Rangers, kan de skylla på en suverän svensk målvakt. Anders Nilsson hade ytterligare en kanonkväll och stoppade 38 skott.

– ”Nilly” var verkligen enastående, berömmer coachen DJ Smith.

Noterbart är också att svenske rookien Jonathan Davidsson i sin blott andra match bokfördes för sin första NHL-poäng. I en kontring i mitten av första perioden avlossade han ett skott och på returen tryckte Filip Chlapik in 1-0 för Senators.

Det finns fortfarande liv i Minnesota Wild. De låg under med 3-1 efter halva matchen mot Arizona Coyotes i natt men vände och vann med 4-3.
Oliver Ekman-Larsson hade en assist för hemmalaget.

Mellan Pittsburgh och Chicago i PPG Paints Arena stod det 2-2 efter full tid och sedan vann hemmalaget på straffar.

LA Kings låg under med 3-0 efter första perioden borta mot Montreal. Sedan jagade de desperat för att komma ikapp resten av matchen, men nådde inte längre än till 3-2. På det sista reduceringsmålet, inprickat av Blake Lizotte 13.04 in i tredje perioden, hade Carl Grundström assist.

I förrgår gjorde Emil Bemström sitt första NHL-mål – och i natt, när hans Columbus gästade, Colorado kom det andra. I ett powerplay efter bara knappt fem minuter fick han tag i en retur och skickade in pucken. Och precis som första gången var Gustav Nyquist inblandad i förarbetet.

Till skillnad från mot Arizona i torsdags räckte det dock inte till seger. Blue Jackets hade 2-1-ledning efter en period, men i andra gjorde unge Avalanche-backen Cale Makar två mål och till slut vann hemmalaget med 4-2.

Filip Forsberg stänkte in sitt åttonde mål för säsongen – rätt upp i nättaket från nära håll, efter att han snurrat upp landsmannen Erik Karlsson – i San Jose, men Nashville fick ändå inte riktigt revansch för kollapsen i Denver häromåret. 05.22 in i tredje kvitterade Sharks den 1-0-ledning Filip hade ordnat och sedan vann hemmalaget på straffar.

Calgary hämtade in ett 2-0-underläge hemma mot St. Louis, men fick till sist ge sig i förlängningen, där särskilde sudden death-specialisten David Perron piskade in 3-2.

Oskar Sundqvist hade en assist för Blues och Mikael Backlund en för Flames. Jacob De La Rose gjorde sin första match för nya laget St. Louis, spelade drygt tio minuter och var plus-minus noll.