”Bulan” i tv-intervjun: ”Jag var less och bitter”

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik ”Bulan” Berglund, 31, var den stora stjärnvärvningen inför SHL-säsongen.

I alla försäsongsintervjuer har han försökt lämna tiden i Buffalo och hur han har mått bakom sig, i programmet Wikegård VS med Patrik Berglund på Sportkanalen väljer han ändå öppna upp sig ytterligare om händelserna.

– Jag gick runt och var jävligt less och bitter hela tiden, säger han.

Det var inför förra NHL-säsongen som Patrik ”Bulan” Berglund efter tio säsonger i St. Louis Blues blev trejdad till Buffalo Sabres.

Under den pågående säsongen i december rapporterades att den svenske forwarden hade fått sparken av disciplinära skäl, Patrik Berglund accepterade att kontraktet bröts och fick miste om cirka 114 miljoner kronor.

– Jag var skyddad mot att bli trejdad men blev det ändå eftersom folk inte gjorde sitt jobb. Då sög det ännu mer. Han som representerade mig gjorde inte sitt jobb, helt enkelt. Det var väldigt tufft, en jävla bergochdalbana. Det finns spelare som inte trivs och vill flytta medan andra flyttar mot sin vilja. Sådan är businessen. Många saknar klausuler där man är skyddad mot att gå till lag man inte kan se sig spela i, men det hade jag. Jag var besviken och hade svårt att förstå att det hade hänt. Samtidigt får man ta sig i kragen och ge det ett försök, säger Patrik Berglund i en intervju med Sportbladet.

”Hamnade i duster”

Patrik Berglund flyttade hem till Västerås, där tv-profilen Niklas Wikegård har träffat honom för sitt egna intervjuprogram.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Berglund.

I programmet berättar han mer utförligt än tidigare om det som hände.

– Först och främst var det staden, för mig betyder boendesituationen och staden en del – att man trivs där man arbetar, det är nästan halva grejen tycker jag. Sedan var Buffalo aldrig ett lag som jag ens hade tänkt kunna spela för heller, säger Patrik Berglund.

Precis som han tidigare har varit inne på var det mycket hur trejden gick till som var problemet.

– Jag kom liksom i en tremannatrejd där och det kändes som jag bara var ett av namnen som blev medkastad. Jag fick inte den roll som jag spelade i St. Louis under alla åren, och sedan hamnade jag på det stället jag absolut inte ville vara på – min passion för det försvann väldigt fort och jag gick runt och var jävligt less och bitter hela tiden, till jag hamnade i några duster, inga dåliga duster, men konversationer med tränarna för att komma överens om varför jag var där och jag fick inga bra svar, säger Patrik Berglund.

”Jätteskönt för mig”

Han fortsätter att lägga ut texten om hur han mådde.

– Jag tappade helt lusten att spela, jag tyckte inte att det var värt det. Jag kollade tillbaka på mina tio år i St. Louis där jag trivdes jättebra och hela den biten, sedan kom jag till den punkten där jag kände att det inte var värt det – jag orkade liksom ladda om och åka till något nytt äventyr, utan jag kände att jag tar den här tiden till att bara vara och det var jätteskönt för mig, säger Patrik Berglund.

I mars-april var han fortfarande sugen på att åka tillbaka i NHL och ge det chansen, men när han kollade på SM-slutspelet på tv kom ett riktigt sug efter att spela hemma i Sverige och andra tankar försvann.

En liga som KHL var helt utesluten, för att han visste att han aldrig skulle vilja åka dit och spela.

I stället blev det Djurgården där han nu är forward i förstakedjan bredvid centern Jacob Josefson och forwarden Mattias Guter.

Djurgården har två raka trepoängare på de två första matcherna i SHL, Patrik ”Bulan” Berglund jagar fortfarande sin första poäng.

På torsdagskvällen väntar Örebro, som också är en fullpoängare i tabellen, hemma på Hovet.

Wikegård VS med Patrik Berglund sänds på Sportkanalen i kväll, torsdagen den 19 september, klockan 21.30 och finns även att se på C More.

Publicerad: