Sportchefen: Stanna eller kom inte tillbaka

avTomas Ros, Christoffer Bodin

Publicerad:
Uppdaterad:

Kris i Västerås efter förlusten mot Timrå, dagen innan nyårsafton.

Då klev sportchefen Andreas Appelgren ned i omklädningsrummet och uppmanade de spelare som ville att bryta sina kontrakt.

– Jag vann inte popularitetspriset kanske. Men de fick välja själva, säger Appelgren till Hockeystudion.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Västerås har haft ett trivsamt 2017.

Sex matcher utan förlust på ordinarie speltid och endast en förlust. Tillsammans med Mora är man hetaste lagen i Hockeyallsvenskan.

Men 2016 var en katastrof och man låg på kvalplats.

”Vi spelade inte bra”

Efter en smädande 1–3-förlust, på hemmais, mot Timrå 30 december 2016 gick den annars hyfsat lugne sportchefen Andreas Appelgren ned till omklädningsrummet, som genast tystnade.

– Vi spelade inte bra precis före jul och i mellandagarna. Vi hittade ingen väg att vinna. Jag kände att det fanns spelare som inte ville spela för Västerås och klubbmärket. Fans eller sponsorerna är värda mer, säger Andreas Appelgren till Hockeystudion.

Ny ödesmatch väntar

Han gav spelarna ett val: Stanna eller lämna – trots gällande avtal.

– Det var inga gap eller skrik. De fick två dagar ledigt. Jag förklarade att vill man inte komma tillbaka efter ledigheten så behöver man inte. Jag gick med på att riva spelarnas kontrakt om de önskade det. De hade ett val. De spelare som ville sluta behövde bara ringa mig, men ingen valde att göra det. Hela gänget kom tillbaka efter nyår säger Västerås sportchef och fortsätter:

– Jag var så besviken på hur vi uppträdde. En eloge dock till alla som valde att komma tillbaka.

I veckan väntar Karlskoga för Västerås. Ny ödesmatch för laget som krigar mot Björklöven för att slippa kvala sig kvar i allsvenskan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM