Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-06

Bronsmatch i JVM borde innebära jämnt och tufft spel.

Men glöm det.

Sverige körde fullkomligt över Schweiz och vann tillsist med 11–4.

Redan efter första perioden var matchen över. Sverige ledde med 5–0 och Schweiz skapade absolut ingenting. Inte ens när schweizarna hade power play lyckades man skaka Jakob Markström, och bakåt var det stora luckor framför mål.

Svenskarna fick stå lite som de ville framför målvakten och och peta in puck efter puck.

Roligast i Sverige hade André Pettersson som gjorde tre mål, och han har nu chansen att vinna skytteligan med sina åtta mål, två bättre än Kanadas succéspelare Jordan Eberle.

Alla spelare gjorde poäng

Snyggast av Petterssons mål var 4–0-målet där han blev fri framför mål (var annars) och med några småfinter lurade bort målvakten och sedan släppte pucken i luckan mellan benen.

De två sista perioderna blev mest en transportsträcka där Sverige bjöd Schweiz på två av målen, en indianpass rakt upp i mitten och en miss av Jakob Markström som tappade pucken bakom målet vilket gav öppet mål.

Lukas Kilströms passning till André Petterssons 10-4 innebar också att samtliga svenska spelare nu har gjort poäng turneringen.