Washingtons tunga smäll: ”Frustrerande”

avPer Bjurman

NEWARK. Washingtons Stanley Cup-mardröm bara fortsätter.

De förlorade även den andra hemmamatchen mot Columbus i natt – på övertid den här gången också.

– Frustrerande. Men det är inte över ännu. Vi har bara börjat, säger tvåmålsskytten Alex Ovetjkin efter den förödande 5-4-förlusten.

Det finns inget annat NHL-lag som upplevt mer trauma i Stanley Cup-slutspelet det senaste decenniet än Washington Capitals – men det verkar som att hockeygudarna sparat den hårdaste smällen till år.

De ligger alltså under med 2-0 i serien mot Columbus efter två hemmamatcher och riskerar att bli svepta i Ohio kommande vecka.

Den nesan har de aldrig varit med om tidigare – inte i förstarundan.

Foto: Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Samtidigt är det inte bara det att de förlorat bataljerna i Capital One Arena. De har förlorat på övertid, två gånger om – efter att ha tappat tvåmålsledningar.

I natt var de i ledningen med 3-1 i mitten av andra perioden efter två klassiska powerplay-mål av Alex Ovetjkin, det ena på assist från Nicklas Bäckström, men när mittakten var över hade Blue Jackets vänt till 4-3.

”Inte över ännu”

Sedan lyckades visserligen TJ Oshie kvittera sent i tredje, på en suverän macka från ”Bäckis˝, men 12.22 in i första övertidsperioden gick ridån ner igen. Matt Calvert höll sig framme och tryckte in en retur på Braden Holtby.

– Det är väldigt frustrerande, jag tycker vi spelar bra ikväll och ändå förlorar vi, säger Ovetjkin till NBC.

– Men det här är inte över ännu. Vi har bara börjat. Det är bara att åka till Columbus och vinna där istället.

Lättare sagt än gjort för ett lag som tycks predestinerat att bara få lida i playoff…

Andre Burakovsky åkte på en skada i övre delen av kroppen och tvingades avbryta matchen. Hur länge han blir borta, om alls, är oklart. Blue Jackets ende svensk, Alex Wennberg, tacklades sönder av Tom Wilson redan i förra matchen och spelade inte alls i natt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM