NASHVILLE. Det blir ett direkt avgörande Game 7-drama mellan Boston och Toronto.

Boston vann påskdagens måste-match i Scotiabank Arena med 4-2.

– Underbart, vi spelade vår allra bästa hockey, säger målskytten Brad Marchand.

Toronto Maple Leafs hade under påskdagens matiné hemma på Bay Street chansen att vinna sin första slutspelsserie på femton år – och slå ut rivalen Boston Bruins för första gången på 60!

Och det började bra. De unga lönnlöven spelade sprakande fin hockey första tio minuterna och tog också ledningen med 1-0 efter 9.42.

Men bara några minuter senare lyckades Brad Marchand kvittera direkt på tekning och då svängde momentum. Bruins tog över helt, fick exakt den match de ville ha och hade 3-1-ledning när tredje perioden började.

”Strålande insats”

I den kom Leafs – mycket bleka och handfallna i mittakten – tillbaka i en push, krigade sig till reducering och hade bud på mer, men det räckte inte. Till slut satte Brad Marchand sitt andra mål för eftermiddagen i tom kasse.

– Det är inte lätt att komma hit och spela en sån här match i en så fientlig miljö, säger en annan av Boston-målskyttarna, Jake DeBrusk, till NBC.

– Men vi stod för en strålande insats och spelade vår allra bästa hockey. Det är underbart.

Nu väntar alltså en direkt avgörande sjunde match i Boston natten till onsdag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se