Oliver Ekman-Larsson utsedd till lagkapten

INSIDE TRE KRONOR: Här får han beskedet om prestigefyllda uppdraget

avJonathan Nilsson, Jimmy Wixtröm

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det klart vem som får äran att bära C:et på bröstet när Tre Kronor jagar sitt tredje raka VM-guld.

Arizona-backen Oliver Ekman-Larsson blir lagkapten.

– En jättestor ära och det ska bli fantastiskt kul att få chansen, säger han.

Tre Kronors resa mot att ta ett tredje raka VM-guld har inletts.

I går genomförde landslaget sitt första träningspass med NHL-stjärnorna på plats. Där fick vi bland annat se en tilltänkt förstakedja med Elias Pettersson som center, Elias Lindholm till vänster och Jesper Bratt till höger.

Sportbladets fotograf Jimmy Wixtröm ”myggade” upp Rikard Grönborg som utsåg årets lagkapten under ispasset.

Valet föll på Arizona Coyotes stjärnback Oliver Ekman-Larsson.

– En jättestor ära och det ska bli fantastiskt kul att få chansen. Det är många bra spelare som har varit kapten i landslaget, det är jättestort, säger 27-åringen.

”Försöker vara mig själv”

Oliver Ekman-Larsson har varit en bärande spelare i de två senaste VM-turneringarna som slutat med guld och var assisterande lagkapten i fjol. Han blev inför årets säsong även utsedd till lagkapten i klubblaget.

– Jag försöker vara mig själv och har alltid pushat på mycket på isen och försökt att leda på isen. Sen är jag ganska tyst och lugn vid sidan av, men samtidigt skulle man behöva ryta i och snacka lite i omklädningsrummet har jag absolut inget problem med det.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg motiverar landslagsledningens val av Ekman-Larsson:

– En kille som har pondus i omklädningsrummet, har en stor roll i laget och samtidigt har en bra kommunikation med oss, säger han.

Nominerad till fint pris

Oliver Ekman-Larsson har fungerat som Arizona Coyotes ambassadör till organisationen Hockey Is For Everyone de senaste tre åren och är tillsammans med landslagskollegan Henrik Lundqvist och Jason Zucker nominerad till King Clancy Memorial Trophy i år.

Trofén delas ut till den spelare som bäst exemplifierar ledarskap på och utanför isen och bidrar med humanitära insatser till samhället.

I dag spelar Sverige mot Ryssland i Globen. Patric Hörnqvist, William Nylander och Mattias Ekholm har inte anslutit till truppen ännu.

Matchen sänds i SVT1 och SVT Play klockan 15.00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM