Och det var en blixtsnabb vändning som ordnade 4–1-segern borta mot Pantern.

Leksand var rejält stukat efter 1–5-smällen hemma mot Oskarshamn tidigare i veckan.

Borta mot Pantern började det knappast muntert.

Tolv minuter in i matchen gjorde Linus Cronholm ledningsmålet för Pantern.
Men första periodens slutminuter blev händelserika.

Först fick Leksand ett mål bortdömt sedan Jon Knuts bedömdes ha befunnit sig i målgården, men kort senare fick Knuts revansch när han tryckte in en målvaktsretur fram till 1–1.

Mål för femte matchen i rad

Och bara 52 sekunder senare agerade Knuts framspelare när han spelade fram Axel Bergkvist till dennes 2–1-mål.

Mellanperioden blev mållös, men den tredje perioden hann knappt starta innan Oskar Lang satte fart på skridskorna, rundade Jonatan Bjurö i hemmakassen och la in 3–1-målet.

Sedan skulle Thomas Valkvae-Olsen också bli målskytt – igen.

Leksandsvärvningen nätade för femte matchen i rad, totalt sju mål den här säsongen, när han fastställde slutresultatet 4–1 i öppen kasse med drygt minuten kvar att spela.