Hedman straffhjälte: ”Kul att avgöra”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Trots att tillställningen hade regelrätt playoff-nerv blev det inga mål alls i nattens toppmöte mellan New York Islanders och Tampa.

Först när Victor Hedman svepte in ett mäktigt skott under straffavgörandet rasslade det i nätet – och det räckte till en mycket angenäm seger.

– Jag tänkte först att jag skulle ändra lite mot tidigare, men det blev samma slags skott som vanligt och det gick in. Kul, nu har jag satt tre straffar av tre i år, säger hjälten till Sportbladet efter 1-0-segern.

Den som bara studerar protokollet skulle antagligen kunna få för sig att det var en riktigt tillknäppt och tråkig duell som avgjordes i gamla Coliseum på Long Island. Det stod som sagt 0-0 efter full tid – och efter den fem minuter långa övertidsperioden likaså.

Men i själva verket höll fajten mellan de båda divisionsettorna i östra konferensen utomordentligt hög klass.

1 av 2 | Foto: Kathleen Malone-Van Dyke / TT

Tempot var ursinnigt, det fysiska spelet stenhårt, chanserna många och målvaktsinsatserna femstjärniga.

– Ja, det var en väldigt rolig match att spela också. Två riktigt bra lag gick in för det till hundra procent och och ville verkligen vinna. Och det var ju inte som att de saknades chanser. Men båda målvakterna spelade otroligt bra, säger Victor Hedman när vi talar med honom efteråt.

Satt tre av tre straffar

– Det spelar såklart in att både vi och dom toppar varsin division , och dessutom gör det av en anledning. Man tänder till lite extra inför sådana toppmatcher. Men vi var också revanschsugna efter förlusten mot dem någon vecka innan uppehållet.

Föreställningen avgjordes alltså till slut på straffar – och då klev just Hedman fram och avgjorde.

Med det aviga skott han svepte in som Tampas förste skytt blev han den ende som målade och därmed kan han äta frukost som matchhjälte idag.

– Ja, jag har satt tre av tre straffar i år och det var ju kul att det blev avgörande nu, fortsätter han.

– Jag tänkte först att jag skulle ändra lite mot tidigare, men det blev samma slags skott som vanligt och ja, det gick in. Det var lite öppet på den sidan, helt enkelt.

Nu får den regerande Norris Trophy-kungen och hans lagkamrater sova några timmar på ett hotell på Manhattan. Sedan väntar ny match mot New York Rangers på Madison Square Garden kommande natt.

– Ja, det är bara att ladda om. Det ska bli väldigt roligt att spela den matchen, säger Victor.

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM