...och stor förvirring: ”Var kom den ifrån?”

Kraftmätartävling på Hovet.

Då spände Djurgården musklerna – och körde över Brynäs med 4-1.

– Det känns bättre och bättre, säger Mikael Tellqvist i C More.

Det brukar bli heta känslor när Djurgården möter Brynäs. Så även den här gången. Den första perioden präglades av grinigt spel även om det ”bara” blev totalt fyra utvisningsminuter.

Målexplosion

I den andra perioden kom målen.

Djurgården gick ifrån till 3-0 inom loppet av 13 minuter efter mål av Matt Anderson, Robin Alvarez och Marcus Högström.

Ponthus Westerholm fick in en reducering direkt efteråt men när Philip Holm tryckte in 4-1 var matchen avgjord.

– Grabbarna är sugna på jul, och vi vill avsluta fint. Det har känts betydligt bättre i de två senaste matcherna nu, säger Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist till C More.

Stor förvirring

Sebastian Enterfeldt – som var tillbaka efter ett års skadefrånvaro – hade en puck inne till 4-2 som dömdes bort efter videogranskning. Men stor förvirring uppstod när domaren förklarade sitt beslut genom att säga att Enterfeldt var ”offside i målgården”.

– Det sätter jag ett stort frågetecken för. Var kom den ifrån? Offside i målgården, sa Petter Rönnqvist.

Senare kom beskedet att målet dömdes bort för att Enterfeldt hade slagit mot Tellqvists benskydd i sitt försök att få in pucken.

– Det är ett solkart mål! Jag ser ju pucken hela tiden, säger Enterfeldt till Sportbladet.