Jublar när motståndaren gör mål

avEmil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Frölunda gjorde 2–0.

Målet granskades och godkändes.

Då höjde Örebros Marcus Weinstock armarna och jublade.

Halvvägs in i första perioden i Scandinavium mellan Frölunda och Örebro blev det förvirrat i bortalaget, i synnerhet för Marcus Weinstock. För efter att Samuel Fagemo utökat till 2–0 till Frölunda gick domaren ut för att videogranska. Men han tittade främst på en situation tidigare där Weinstock haft ett skott i ramen där det var svårbedömt – om pucken sedan var inne.

Domare Morgan Johansson klev ut på isen efter videogranskning och pratade i mikrofonen kopplad till högtalarsystemet.

– Videogranskning skedde 11.06 när Örebro sköt stolpe och ribba. Detta är ett solklart mål, säger domaren.

Kortvarig glädje

Weinstock och resten av Örebro jublade, men glädjen blev kortvarig. Då tydligheten inte var den bästa fick domaren skrinna fram till båset och förklara att Frölundas mål var solklart, men att Weinstocks skott aldrig var innanför mållinjen.

I stället för 1–1 som Weinstock trodde för en kort stund var det alltså 2–0 till Frölunda.

– Jag hoppas inte att den var inne med alla kameravinklar vi har, det är ju ingenting att diskutera. Men jag tycker att det är klantigt uttalande av Morgan när han säger vad han tittar på och så säger han mål, han hade behövt förklara situationen lite bättre. Men nu har han bett om ursäkt så det är okej, säger Marcus Weinstock till C More i första periodpausen.

Örebro fick sedan måljubla på riktigt tre gånger i matchen, men det räckte inte till något annat än förlust eftersom Frölunda gjorde fem mål där Max Friberg satte slutresultatet 5–3 i öppen kasse.

– Vi blev lite krampaktiga, och de kröp närmare, och vi blev väldigt rädda om poängen och slog ifrån oss lite. Väldigt skönt att vi lyckas ta tre poäng ändå, säger tvåmålsskytten Viktor Ekbom.

Foto: C MORE
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM