Publicerad 2019-10-30

Ledningsmålet dömdes bort.

Då blev Zürich tränare Rikard Grönborg fullständigt rasande.

– Proppskåpet gick för mig, säger Grönborg.

I den schweiziska hockeyligan hade serieledande Zürich Lions, som har den tidigare svenska förbundskaptenen Rikard Grönborg som coach, tagit ledningen med 4–3 i en svängig bortamatch mot ligatvåan Biel.

Målet kom med mindre än tre minuter kvar av sista perioden, Pius Suter satte det men ena domaren signalerade direkt för videogranskning. Detta eftersom kaptenen Patrick Geering någon sekund innan vidrört målvakten och fått honom lite i obalans, det är på gränsen om det sker utanför målområdet eller inte.

Men efter att ha granskat reprisbilderna dömdes målet bort. Ett beslut som fick Rikard Grönborg att rasa – ordentligt. Den svenske coachen slängde med full kraft en vattenflaska i marken och vrålade några väl valda ord till domaren.

– Så är det alltid när känslorna är involverade. Proppskåpet gick för mig, säger Rikard Grönborg på telefon från Schweiz.

”Inkonsekvent”

Han berättar att i den schweiziska ligan får coacherna utmana domslut, tidigare under säsongen har Grönborg gjort det två gånger vid insläppt mål när motståndare varit i målområdet men domarna har då ändå godkänt målet.

– Det är inkonsekvent. Jag har tidigare fått beslut om att det är okej att vara i målgården, men inte nu. Känns inte som en linje, därför var jag lite upprörd.

Grönborg tycker att ligan i Schweiz och domarna håller hög standard.

– Att vara hockeydomare är det svåraste jobbet man kan ha. Det kan vara hälsosamt att det här kan hända ibland.

Grönborgs Zürich Lions leder schweiziska ligan efter tio omgångar, fem poäng ner till tvåan Biel som Zürich mötte när Grönborg fick utbrottet.