Färjestad klart för semifinal

Uppdaterad 2019-04-04 | Publicerad 2019-04-03

KARLSTAD/STOCKHOLM. Det krävdes sju matcher.

Men nu är Färjestad klart för semifinal mot Djurgården.

– Jag har inte vetat om det varit kvartsfinal, semifinal eller final, det har varit stentufft hela vägen, säger Linus Johansson till C More.

HV71

Färjestad vann grundserien, men semifinalplatsen satt långt inne. I den sjunde och avgörande kvarten mot HV71 fick hemmalaget dock en drömstart. Efter fyra och en halv minut satte Joakim Nygård 1-0.

Men i mitten av perioden kvitterade Joakim Andersson.

Michael Lindqvist ökade sedan på till 2-1 i mitten av andra efter att ha kommit direkt från utvisningsbåset och snott pucken från HV. Bortalaget kvitterade dock på nytt bara två minuter senare.

Plockade ut målvakten

Men innan perioden var slut kunde Johan Ryno snyggt sätta 3-2 i powerplay och Färjestad hade återigen kopplat greppet. HV jagade en kvittering i tredje och hade en jättechans när Brännström avslutade och returen låg helt fri framför mål, men FBK kunde rensa.

Med två minuter och 20 sekunder kvar tog HV en timeout för att göra en sista forcering och plockade samtidigt ut målvakten. Men bortalaget lyckades aldrig få in någon kvittering och Färjestad är klart för semifinal mot Djurgården.

– Vi stängde igen matchen och de fick inte så mycket fart som jag tror att de ville i sista perioden, säger Linus Johansson till C More och fortsätter:

– Jag har inte vetat om det varit kvartsfinal, semifinal eller final, det har varit stentufft hela vägen.

I HV var det blandade känslor efter uttåget.

– Det är besvikelse så klart. Vi är nära, men vi hade behövt komma upp några hack sista matchen för att kunna ta det till semifinal. Men man är ändå stolt över grabbarna och tycker att vi står upp men jäkligt surt är det, säger Simon Önerud.