Pontus Netterberg

Han tillhör egentligen Växjö, men är utlånad till Malmö.

I dag ställdes Pontus Netterberg mot sina ”riktiga” lagkamrater – och sänkte dem.

– En lättnad att få göra första målet, säger han i C More i 3–1-segern.

Det var i månadsskiftet som det plötsligt skedde ett spelarbyte mellan två klubbar som slåss om topp-sex-placering i tabellen. Växjö värvade Nichlas Hardt från Malmö och Pontus Netterberg gick motsatt väg, dock på lån.

Netterberg har fortfarande kontrakt med Växjö, även över nästa säsong, och i dag slog han till med första målet i Malmötröjan – mot sina ”riktiga” lagkamrater i Smålandsklubben.

Gjorde en piruett

Endast två minuter in i mötet fick han stå ostört till vänster om Viktor Fasth, gjorde en piruett innan han lirkade in ledningspucken.

– Det kändes skönt, en lättnad, säger Netterberg, som hade förlorat samtliga matcher i Malmötröjan sedan ankomsten, i C More.

Nu blev han äntligen vinnare.

Bara två minuter efter hans mål slog även Henrik Hetta till med 2–0-målet och fullbordade Malmös drömstart i matchen.

700 tillresta fans

I mellanperioden föll Janne Pesonen till isen, efter en omdiskuterad huvudtackling av Marcus Sylvegård och när Malmö sedan drog på sig ännu en utvisning kort därpå reducerade Växjö i spel fem mot tre genom Brendan Shinnimin.

Samma Växjöspelare fick också ett friläge i den trejde perioden, men hakades och skakade fra mett straffslag.

Men det missade Janne Pesonen och de 700 tillresta Växjössupportrarna snuvades på alla poäng i Malmö Arena.

I slutminuten, när Växjö tagit ut målvakten, tog Jens Olsson pucken och fräckt lobbade den över motståndarförsvaret och in i det tomma målet fram till 3–1 för Malmö.