Nytt mål i natt av succésvensken

Publicerad 2019-01-17

Rasmus Dahlin är historisk.

I natt gjorde svensken poäng för femte matchen i rad och tangerade därmed rekordet för en rookie-back.

”Han kommer att vara den bästa backen i ligan inom fem år”, skriver Sportsnets Eric Engels på Twitter.

Rasmus Dahlin, 18, har haft en fin debutsäsong i NHL.

Svensken, som gick som etta i sommarens draft, har gjort 25 poäng på 46 matcher och i natt slog han till igen.

I matchen mot Calgary stod den förre Frölundaspelaren för sitt femte mål för säsongen.

Men det var Flames som inledde starkast. I slutet av den första perioden satte Johnny Gaudreau dit 1–0, assisterad av Elias Lindholm.

Buffalo kom dock i kapp och i den tredje perioden passade Sam Reinhart fram till Dahlin som slog till och nätade bakom Calgarys David Rittich.

– Jag försökte sikta mot nätet, och jag hade tur att den gick in, säger 18-åringen till amerikanska medier.

Blev historisk: ”Kommer bli bäst”

I och med målet blev Dahlin historisk.

Målet betydde poäng för femte matchen i rad och 18-åringen tangerade därmed rekordet för en rookie-back (18 år eller yngre) som han nu delar med Bobby Orr, Phil Housley och Aaron Ekblad.

”Redan innan han hade debuterat i NHL sa jag att han kommer att vara den bästa backen i ligan inom fem år. Jag blev blåst av stolen när jag såg Dahlin”, skriver Sportsnets Eric Engels på Twitter.

3–3 var resultatet efter tre spelade perioder och i den andra övertidsminuten kunde Sabres till slut ta hem segern genom lagkaptenen Jack Eichel.

Efter matchen passade Rasmus Dahlin även på att hylla lagkamraten Linus Ullmark som stod för ett par fina räddningar i Sabres mål.

– Han gjorde några sjuka räddningar, det är skönt att ha honom.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se