Toronto vände 0–3 till 6–3 i rivalmötet

Publicerad 2019-02-24

Efter 20 minuter låg Toronto under med 0–3 mot rivalen Montreal.

Efter 60 minuter stod det 6–3 på resultattavlan.

William Nylander bidrog – efter en tursam studs – med kvitteringen samt en assist i den mäktiga vändningen.

– Ingen visste var pucken var. Sånt händer, säger ”Nyllet”.

Montreal Canadiens rivstartade rivalmötet med Toronto Maple Leafs.

Bortalaget hade 3–0 efter den första perioden efter imponerande spel och 20 skott på mål.

Men det räckte inte inte.

Toronto reducerade två gånger om i powerplay i den andra perioden genom Auston Matthews och Tyler Ennis. På 2–3-målet fick William Nylander assistpoäng.

Och knappt sju minuter in i den tredje perioden kvitterade Nylander – på ett märkligt sätt.

Toronto slog bara in pucken in i anfallszon och Montreals målvakt Carey Price åkte bakom målet för att ta emot pucken.

Men en felstuds i sargen gjorde att pucken studsade rakt ut till en friställd Nylander som enkelt kunde lyfta in den i ett övergivet mål.

– Alla tappade bort pucken. Den studsade ut, ingen visste var den var och jag lyckades sätta den. Men han (Price) var ganska nära att nå dit med plockhandsken ändå. Sånt här händer emellanåt. Via sargen eller plexit, men ingen kan ha koll på att det ska ske, säger Nylander med ett litet leende efter matchen.

Johnsson också målskytt

Matchen såg ut att gå mot förlängning, men med 1.50 kvar stötte Zach Hyman in 4–3 från nära håll och sedan satte Andreas Johnsson 5–3 i tom bur. Hyman avslutade med 6–3 – också i det i tom kasse. Toronto-forwarden blev hakad av Shea Weber och domaren dömde mål även om pucken aldrig passerade mållinjen.

– Vilken seger för oss att avsluta en förlustsvit (tre) på. Det känns bra. Alla bidrog, en av våra bästa laginsatser under säsongen, säger Zach Hyman till TSN.

Montreals Frölunda-bekanting Artturi Lehkonen gillade dock inte händelseförloppet.

– Det suger. Hockeymatcher pågår i 60 minuter och vi spelade inte i 60 minuter, säger Lehkonen.

Apropå vändningar.

Utomhusmatchen mellan Pennsylvania-rivalerna Philadelphia och Pittsburgh på Lincoln Financial Field inför knappt 70 000 åskådare blev riktigt dramatiskt på flera sätt.

För det första: den kunde genomföras trots milt och blåsigt väder.

För det andra: Philadelphia vände ett 1–3-underläge till 4–3-seger efter förlängning. Jakub Voracek kvitterade till 3–3 med bara 20 sekunder kvar och lagkaptenen Claude Giroux avgjorde 1.59 in i sudden.

Därmed knappade Flyers (65 poäng) in lite på lagen över strecket. Penguins (72 poäng) ligger också precis utanför slutspel.

Målvakten Robin Lehner fortsätter att briljera.

I natt nollade han Elias Pettersson och hela Vancouver Canucks när New York Islanders vann bortamatchen i västra Kanada med 4–0.

Totalt blev det 36 räddningar, och säsongens fjärde nolla, för Lehner som mer och mer ser ut att bli en av de tre nominerade till Vezina Trophy (priset till NHL:s bäste målvakt).

33:e av Landeskog

Svenske målkungen Gabriel Landeskog slog till igen – med säsongens 33:e mål – när Colorado vann borta mot Nashville med 5–0 (!).

Carl Söderberg bokfördes för två assist, bland annat till Landeskogs 3–0-kasse.

Tysken Philipp Grubauer räddade 38 skott samtidigt som Pekka Rinne i Predators mål bara lyckades stoppa 16 av de 21 Colorado-skotten.

Alexander Steen gjorde 1–0 för St Louis assisterad av Oskar Sundqvist i hemmamötet med Boston.

Bortalaget kvitterade och 1–1 höll sig ända till straffläggningen. Där avgjorde Samuel Blais för Blues och därmed bröts Bruins sju matcher långa segersvit.

Finländaren Aleksander Barkov är glödhet. I natt blev det 1+1 när Florida krossade Los Angeles på hemmais med 6–1.

Carolina imponerar och är på slutspelspats igen.

Det blev 3–0 borta mot Dallas efter att Lucas Wallmark inlett målskyttet tre minuter in i den första perioden. Det var den för Luleå-spelarens åttonde mål för säsongen.

Efter matchen meddelades det att Dallas trejdat till sig New York Rangers norrman Mats Zuccarello (se annan artikel).

Nattens sista match – mellan två lag som har långt till slutspel – vann Edmonton hemma mot Anaheim med 2–1.