Målvakternas match i Timrå – men Collberg sen hjälte

En storspelande Färjestadsmålvakt i form av Markus Svensson stoppade såg länge ut att stoppa laget från en trepoängare.

Timrå förlorade klart mot Linköping i premiären.

Sedan dess har nykomlingen besegrat Växjö och tagit poäng borta mot Skellefteå.

På hemmaplan mot Färjestad under torsdagskvällen kom nästa trepoängare.

Styrning i powerplay

Bara i den andra perioden sköt Timrå 19 skott på mål mot men en storspelande Markus Svensson nekade hemmalaget gång på gång.

I den tredje perioden var det Niklas Svedbergs tur att göra ett par jätteräddningar för att hålla laget kvar i matchen.

Men målnollan bröts till slut när Timrå satte 1–0 drygt sju minuter från slutet i powerplay efter en styrning på skott från Marcus Hardegård. Målet innebar också första baljan i spelformen en man mer på isen för Timrå den här säsongen.

– Genom hela matchen är vi mycket bättre och hetare än Färjestad i dag. Vi vinner rättvist, säger matchvinnaren till C More.

Timrå-segern innebär att laget nu spelat hem sju poäng av tolv möjliga i upptakten av SHL.

– Vi gör inga mål i dag och där behöver vi skapa mer och vara lite hetare, konstaterade FBK-tränaren Johan Pennerborn i C More.