Södertälje tog tredje raka segern i elitserien

Mikko Lehtonen.

Södertälje skrällde och vann mot Frölunda.

Matchavgörande: Utvisningarna.

Både Frölundas och Södertäljes.

I både den första och andra perioden drog Frölunda på sig tolv utvisningsminuter, att jämföra med Södertäljes två.

Det gjorde att Södertälje kunda ta kommandot i matchen, och gå ifrån till en 2–1-ledning inför den sista perioden.

– Jag tyckte att vi var med i början men vi tar alldeles för många utvisningar, säger Niklas Andersson till Säsongskortet.

I den tredje perioden såg det dock ut som att matchen skulle vända. Redan efter 27 sekunder kvitterade Joel Lundqvist, och Frölunda förde spelet.

Gjorde mål i box play

Efter 4.39 blev det som Frölunda hade hoppats, det blev en utvisning som tilldömdes Södertälje istället för Frölunda.

Men det hjälpte inte. Först kontrade laget och fick ett friläge. Ett friläge som Jonas Almtorp missade.

27 sekunder senare fick de en ny chans. Nu var det Fredric Andersson som blev fri, och han gjorde inget misstag.

– Det får egentligen inte hända, men det är hockey, säger Niklas Andersson om målet.

"Skönt att vi kämpar"

Fyra minuter senare gjorde Linus Videll 4–2, vilket visade sig bli matchens sista mål.

Södertäljes tredje raka seger var därmed ett faktum.

– Jätteskönt så klart att vi viner, och det som är skönt är att vi kämpar oss till seger. Känslan i båset när Fredde Andersson gör 3–2 – det är stort, säger Linus Videll.