Två poäng av Wilds-svensken: ”Lättaste jag fått”

avPer Bjurman

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Pontus Åberg slog till med två assist mot Colorado.

DENVER. Det har börjat bra för de nya svenskarna i Minnesota Wild

De tog tredje raka segern, borta mot Colorado, i natt – och Pontus Åberg stod för två assist.

– Det var nog de lättaste assist jag fått, men även de räknas och det känns såklart bra att göra avtryck i protokollet när man just kommit till ett nytt lag, säger han till Sportbladet efter 5-2-vinsten i Pepsi Center.

Det vore lite övermaga att påstå att det bara är därför, men faktum är att det gått påfallande bra för Minnesota sedan de förra veckan trejdade till sig svenska duon Pontus Åberg och Victor Rask.

De förlorade visserligen första matchen, mot Åbergs förra lag Anaheim, men sedan har det bara blivit vinster. Den tredje raka kom mot divisionsrivalen Colorado i Denver i natt. – och det betyder att Wild får gå på All Star-vila som trea i Central-divisionen.

– Ja, det är givetvis kul att det går bra, säger Pontus när vi träffar honom i gästernas omklädningsrum efteråt.

– Laget har varit lätt att komma in, det är ett bra gäng och jag trivs redan. Särskilt roligt är det att vi har så många svenskar här.

Den 25-årige stockholmaren – som spelar för sin fjärde klubb på mindre än ett år – bidrar med poäng också. Han stod för två nya assist i natt.

– Det var nog de lättaste assist jag fått, men även de räknas och det känns såklart bra att komma in i protokollet när man just kommit till ett nytt lag, fortsätter han.

– Nu är det bara mål som saknas, men förhoppningsvis kommer det efter uppehållet.

Carl Söderberg gjorde sitt sjuttonde mål för säsongen början av matchen och det betyder att han redan slagit personbästa, med 32 matcher kvar att spela.

I övrigt hade Avalanche dock mycket lite att fira den här kvällen. De spelade tidvis okej fem-mot-fem men förstörde för sig själva med en räcka utvisningar och befinner sig nu på sista wild card-platsen i väst – med en hel räcka lag i klungan precis under strecket flåsande i nacken.

▪▪▪

Det är dags att slå fast att Oskar Sundqvist fått ett litet genombrott.

Han gjorde mål i natt igen, när hans St. Louis slog ett blekt Anaheim med 5-1 på bortaplan, och är därmed uppe i tio fullträffar.

Inte illa av en herre som aldrig tidigare gjort mer än ett mål per säsong.

Carl Gunnarsson bidrog med en assist och en sådan hade också Hampus Lindholm på Ducks tröstmål.

▪▪▪

Elias Pettersson och Vancouver Canucks får gå på ledighet med lite tungt hjärta.

Den svenske sensationsrookien svarade visserligen för en typiskt läcker assist till ett mål signerat Sven Baertschi i sista matchen innan lovet hemma mot Carolina i natt, men det räckte inte långt. Canuckerna tycktes redan vara på semester och fick stryk med 5-2.

▪▪▪

Vegas slet sig till en 2-1-seger i sin sista match på tio dygn, borta mot Vegas.

Där kom eftersnacket dock mest att handla om att en mäkta upprörd PK Subban ansåg att Sverige-bekante fransmannen Pierre-Edoard Bellemare bet honom i ett finger (!) under ett gruff i bortalagets målgård i mittperioden.

Bellemare menade dock satt Nashville-backen hade råkat fastna med handen i hans mun och att han bara försökte slita sig loss.

▪▪▪

Montreal fortsätter övertyga. De slog Arizona med 2-1 hemma i Bell Centre i natt, har därmed vunnit fem av sina senaste sex matcher och tar sig därmed upp på tredjeplatsen i Atlantic-divisionen.

– Det är underbart att vi kan avsluta så innan vi går på ”break”, säger målvakten Carey Price till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM