Rögle nära nytt SHL-kontrakt efter storkrossen

Publicerad 2018-03-03

1–4-förlust mot Karlskrona i går.

I dag vände Rögle på siffrorna – redan i den första perioden. Överkörningen fortsatte i den andra perioden och slutresultatet skrevs till slut 6–2.

Tack vare segern är Rögle näst intill klara för SHL-spel nästa säsong. Det räcker med att ta två poäng på de återstående tre matcherna.

Det målades upp som en match som skulle kunna röra om rejält nere i botten av SHL-tabellen. Vid vinst skulle Karlskrona – om övriga resultat gick med dem – ha chans att klättra upp till tolfte plats i tabellen.

Med tanke på att Blekinge-laget tog en stark 4–1-seger mot Rögle i går trodde nog många att Karlskrona skulle komma med ny energi i detta back-to-back-möte.

Men det ville sig inte för hemmalaget. Redan efter tre minuter gjorde Bryan Lerg 1–0 till Rögle. Och målen fortsatte att trilla in. Daniel Sylwander drog in 2–0 med en fin styrning framför mål, och Lucas Elvenes vinklade snyggt upp 3–0 i det bortre krysset.

Karlskrona reducerade visserligen i spel 5 mot 4, men endast 24 sekunder senare ökade Rögle på sin ledning, när Ted Brithén elegant drog in ett långskott på ”Honken” Holmqvist i KHK:s kasse.

”Idrott när det är som konstigast”

– Vi måste vara här och nu. Det ser ut som att vi tror att den här matchen är samma som i går. Men Rögle är aggressivare i dag, och de vinner varje närkamp. Vi är inte ens trea på pucken, säger Karlskronas tränare Ove Molin till C More efter den första perioden.

– Det går knappt att förklara vad som sker – det är idrott när det är som konstigast, fyller han på med.

I den andra perioden höjde sig visserligen Karlskrona rent spelmässigt, men det var ändå Rögle som stod för målen. Ludvig Rensfeldt och Bryan Lerg såg till att ängelholmarna hade 6–1 inför tredje perioden.

Karlskrona reducerade i tredje

Den tredje perioden var tämligen sömnig. Båda lagen hade problem att komma till några klara chanser. Karlskrona fick dock göra ett sista reduceringsmål genom Joel Kellman.

– Vi kommer ut riktigt starkt till skillnad från i går och matchen avgörs redan i första perioden. Vid mitt mål ser jag att brorsan får pucken högt upp och så åker jag snabbt och får till ett bra skott. Det var skönt att få göra mål framför vår publik som har åkt hit, säger en av Rögles målskyttar, 18-åriga Lucas Elvenes till C More efter matchen.

Trots segern är Rögle inte helt matematiskt klara för SHL-spel nästa säsong. I och med att Mora tog poäng mot Djurgården finns det en risk att både Örebro och Mora går om Rögle efter de sista tre grundspelsomgångarna.