Tredje raka AIK-förlusten – föll mot jumbon

Karlskogas spelare jublar efter segern mot AIK.

AIK:s tunga trend i hockeyallsvenskan fortsätter.

Mot jumbon Karlskoga kom tredje raka förlusten.

Nu kan Leksand rycka i kampen om andraplatsen samtidigt som hoppet lever för Karlskoga.

Efter en period med poäng i 18 av 19 matcher verkar AIK:s fina form ha avtagit helt.

Inför fredagskvällens match hade laget två raka förluster. Den senaste, mot Västervik i torsdags, kom efter fyra baklängesmål på fem minuter. Något som gjorde att man buades ut av sin hemmapublik och dessutom tappade andraplatsen i tabellen till Leksand.

Mot jumbon Karlskoga var tanken att man skulle studsa tillbaka. Men det slutade med ännu en förlust.

Kvitterade i boxplay

Trots att det var AIK som tog ledningen i matchen.

Redan efter fem minuter gjorde lagkapten Christian Sandberg mål i mer eller mindre öppen kasse efter att ett misslyckat skott av Alexander Deilert ställt målvakten Emil Jidskog.

Karlskoga kvitterade drygt halvvägs in i den andra perioden.

I boxplay tilläts Fredrik Höggren väl enkelt ta sig förbi flera AIK-spelare innan han tog vägen runt målburen och fick in pucken vid ena stolpen.

Några minuter senare kom även matchvinnande 2–1. Rodrigo Abols gjorde då som Höggren och nätade efter en fin prestation helt på egen hand.

Karlskoga närmar sig säker mark

Den tredje perioden slutade mållös och AIK:s tredje raka förlust var därmed ett faktum. Om andraplacerade Leksand besegrar Tingsryd i morgon, lördag, är de fem poäng framför trean AIK.

För Karlskoga är trenden desto mer positiv.

Segern var den fjärde raka och med en match mer spelad lämnar de jumboplatsen till Tingsryd samtidigt som de bara är en poäng bakom Västervik ovanför nedflyttningsstrecket.

– Vi behövde verkligen den här segern. Nu ser det allt bättre ut i tabellen. Vi känns bättre och bättre, säger matchhjälten Abols till Nya Wermlands-Tidningen.