Ny storseger för Färjestad mot Oskarshamn

Publicerad 2020-01-11

Minns ni vad som hände i Karlstad i oktober?

Det gjorde nog både Färjestad och Oskarshamn. Kanske extra mycket efter den första perioden i Löfbergs arena.

Det blev dock inte fullt lika illa för IKO denna gång, när Färjestad ”bara” vann med 5–1.

När Färjestad och SHL-nykomlingen Oskarshamn möttes i SHL i höstas så var det nog få som kunde läsa matchresultatet utan att ögonen trillade ur.

Färjestad 12. Oskarshamn 0. Och detta efter en 7–0-ledning (!) efter blott en spelad period.

Nu, drygt tre månader senare, tog Färjestad ännu en storseger mot smålänningarna.

Återigen efter en rivstart i förstaperioden.

Rann inte i väg

Vojtech Mozik, Victor Ejsdell och Daniel Viksten såg till att hemmalaget ledde med 3–0 efter den första perioden i Löfbergs arena.

Man var däremot aldrig nära att nå upp i samma galna siffror som förra året.

I period två hittade Färjestad ytterligare två mål. Även Oskarshamn gjorde ett mål, vilket sedan följdes av en mållös (men utvisningsfylld) tredjeakt.

Matchen slutade 5–1 till Färjestad, som därmed går upp på samma poäng som Luleå i toppen av SHL-tabellen.

Oskarshamn ligger fortsatt under kvalstrecket.