Rakell stor hjälte med en sekund kvar

Publicerad 2020-03-05

Gabriel Landeskog hade tagit Colorado tillbaka i matchen två gånger.

Men med 1,2 sekunder kvar av övertiden var det en annan svensk som blev matchens hjälte.

Det hade böljat fram och tillbaka med fina målchanser under sista halvminuten av matchen när Anaheims Rickard Rakell får pucken på högersidan. Han avancerar fram och sätter av ett skott som Pavel Francouz i Colorado-målet inte kunde mota.

För Rakell kom målet efterlängtat. Svenske forwarden som brukar vara en pålitlig skarpskytt hade haft en 15 matcher lång måltorka inför Colorado-mötet.

– Det har varit tufft senaste tiden, men den här kändes bra. Det var en lagseger i kväll. Många av våra ordinarie var borta och ersättarna från San Diego gjorde en imponerande insats, sa Rakell till NHL.com

Rakell.

Lång svit

Gabriel Landeskog hade i andra perioden kvitterat till 2–2, och i tredje perioden passade han till lagets 3–2-kvittering, men ändå rann matchen ur händerna. Sviten på sju raka segermatcher likaså.

Colorado har en historiskt intensiv månad med 16 matcher under mars. Närmast väntar Vancouver natten till lördag.

– Du hamnar i en fin rytm med match varannan kväll och sedan en vilodag. Du får var du behöver, säger Gabriel Landeskog till TSN.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se