Debutantmål och Enroth-nolla mot Danmark

Publicerad 2019-04-18

Två debutantmål och en veterannolla.

Anton Wedin och Emil Sylvegård blev målskyttar och Jhonas Enroth höll nollan när Danmark besegrades med 2–0.

Tre Kronor har nu vunnit mot grannlandet i 20 raka matcher.

För andra dagen i rad mötte Sveriges herrlandslag i ishockey Danmark på bortaplan i en träningsmatch. Och för andra dagen i rad blev det en seger.

Tre Kronor vann med 2–0 i Rødovre efter mål av Timrås Anton Wedin och Linköpings Emil Sylvegård. 26-årige Wedin satte 1–0-pucken efter tio minuter i den första perioden och jämnårige Sylvegård 2–0 efter 11.18 i andra – båda spelarnas första landslagsmål i Tre Kronor.

20:e raka segern

Wedin var också nära att bli tvåmålsskytt när Danmark tog ut målvakten i jakten på en reducering i slutet av tredje perioden. Men skottet tog i utsidan av stolpen.

Världsmästarnationen Sverige vann med 2–0 och tog därmed sin totalt 20:e raka seger mot Danmark. Örebromålvakten Jhonas Enroth hade inte speciellt mycket att göra i matchen, men räddade samtliga 13 danska skott och höll nollan.

30-åringen, som var med och tog VM-guld på hemmaplan 2013 och OS-silver i Sotji 2014, har fått stort förtroende av förbundskapten Rikard Grönborg under uppladdningen inför VM i Slovakien i maj.