Publicerad 2023-04-21

Fullständig kross i VM-premiären mot Kanada med 8-0 igår.

Men mot Slovakien blev det tuffare.

Småkronorna vann med 5-3 – men det satt långt inne.

Efter torsdagens sensationella kross mot Kanada med 8-0 var förhoppningarna på Småkronorna höga inför mötet med Slovakien.
Och Småkronorna skulle också vinna matchen och ta sin andra raka seger i gruppspelet. Men utan att övertyga.

Sköt 53 skott

Sverige inledde bra, och gick ifrån till 2-0 tidigt i den första perioden efter två powerplay-mål av både Theo Lindstein och gårdagens poängkung Axel Sandin-Pellikka.

Därefter reducerade Slovakien innan Sverige kunde gå ifrån igen till 3-1.

Men därefter gick det trögt.

Slovakien var långt ifrån ofarliga. En av de allra farligaste var svenskbekantingen Dalibor Dvorský, till vardags i AIK. Samtidigt öste Småkronorna på med skott utan att få utdelning. Totalt sköt Sverige hela 53 skott i matchen.

Slovakien skulle också komma ikapp. Laget kvitterade till 3–3 i den tredje perioden, men strax därefter kunde Anton Wahlberg replikera och ge Småkronorna ledningen på nytt. Sverige gjorde sedan ytterligare ett mål i tom kasse och vann med 5–3.

Otäck smäll

Men trots den viktiga vinsten var det inte I den andra perioden fick Färjestadspelaren Albert Wikman utgå efter en rejäl propp. Wikman blev rejält snurrig och hade stora problem att ta sig ut till båset och fick sedan ledas ut i omklädningsrummet.

Vinsten innebär att Sverige befäster sin förstaplats i gruppen. Härnäst väntar ett möte med Tjeckien på söndag innan man avslutar gruppspelet mot Tyskland på tisdag.