Linköping körde över Rögle

Publicerad 2017-10-24

Det blev en enkel resa för Linköpings HC i Ängelholm denna kväll.

Slutresultatet skrevs hela 0–6 när LHC återvände till segerspåret.

Linköpings HC kom till kvällens match mot Rögle med en tung 4–1-förlust mot Skellefteå AIK i ryggen. Resultatet uppe i Västerbotten betydde att Linköping inför denna match bara hade vunnit en match på de senaste sex och dessutom haft problem med målskyttet. Men borta mot Rögle BK blev det islossning.

Efter en trevande inledning från båda sidor var det nämligen bortalaget för kvällen som öppnade kontot, det dessutom i Boxplay efter utvisning på Mathis Olimb.

Med en man mindre fick den före detta Rögle-spelaren Jakob Lilja chansen att kontra, fintade sig en-mot-en förbi Juhamatti Aaltonen plus målvakten Justin Pogge och placerade in 0–1 efter elva minuter. Vilket även var resultatet i paus.

Med 10 skott på mål i den första perioden hade dock Linköping redan i den första perioden smak på flera mål.

– Fortsätter vi skjuta och får in tillräckligt mycket folk på mål så kommer skotten till slut att trilla in, sa målskytten Lilja efter den första perioden i C Mores sändning.

Målkalas i andra och tredje

Och visst kom målen. Sex minuter in i den andra perioden gjorde Nick Sörensen 0–2 i tom kasse, framspelad av Tony Mårtensson, innan såväl 0–3 som 0–4 prickades in strax innan paus. Målskyttar Ken André Olimb, assisterad av brodern Mathis, och Emil Sylvegård.

I den tredje perioden fortsatte sedan Linköping sitt målkalas. 0–5 gjorde Fredrik Karlström innan Ken André Olimb fastställde slutresultatet med sitt andra mål för matchen.

– Innan matchen sa vi att det är tufft att göra mål och det är något vi har tryckt på att vi ska jobba med. Att inte enbart skapa chanser utan göra mål också, sa tvåmålsskytten Ken André Olimb till C More.

”Vet inte om de är nöjda eller bekväma”

För Rögle var detta däremot en tung förlust, deras största hemmaförlust sedan november 2012. Efteråt var det en besviken Anders Eldebrink som sågade hemmalaget.

– Jag tycker Linköping jobbar hårdare. Vår fjärdekedja gjorde det bra, men de andra tycker jag inte kommer upp i normal arbetskapacitet. Jag vet inte om de är nöjda eller bekväma... Linköping förtjänade att vinna, sa en uppgiven Rögle-tränare till C More.

Det positiva för Rögle är dock att de får en snabb chans till revansch. På torsdag möts lagen igen, då i Linköping.