SSK vann mot Rögle med 2–1 – är i kapp Timrå som kan få spela kvalserien

Efter kvällens 2–1-seger mot Rögle på bortaplan sätter SSK stor press på Timrå.

– Södertälje har bra energi i laget och har en bra chans att klara sig kvar i elitserien, säger Canal Plus expertkommentator Leif Boork.

– Vi vet att det blir svårt om vi hamnar i kvalserien, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

Södertälje SK är i ruggig form. Men är det för sent? Eller räcker det för att laget ska kunna undvika kvalserien? Klart är i alla fall att Peter Popovic och kompani kommer kriga ända in i kaklet.

Yetman fortsätter att producera

I kväll besegrade nästjumbon elitseriens sämsta lag, Rögle BK, med 2–1 på bortaplan efter att nyförvärvet Patrick Yetman, från Västerås, ännu en gång fått sitt namn noterat i målprotokollet.

Tio minuter in i andra perioden gjorde han matchens första mål – och glädjen var stor i SSK-båset. Jonas Almtorp utökade ledningen sex minuter senare.

Kung Kenny spanade på läktaren

Men Rögle gav sig inte. Klubbens förre OS-hjälte Kenny Jönsson fungerar ju numera som bollplank i laget och såg matchen från läktaren. Kanske var det hans närvaro som inspirerade laget? Hur som helst reducerade Jakob Johansson i sista perioden. Och RBK var på gång.

Nu är SSK i fatt Timrå

Men att Mathias Månsson drog på sig en tiominutersutvisning med sex minuter kvar att spela underlättade inte.

– Inget bra naturligtvis, säger kritiske RBK-tränaren Gunnar Persson i Canal Plus.

SSK höll ut och vann med 2–1 och är nu uppe på 50 poäng; vilket betyder delad tionde plats med Timrå, som möter Frölunda på hemmaplan i morgon.