Uppdaterad 2015-04-20 | Publicerad 2015-04-19

Växjö/Stockholm. Skellefteå tog finalseriens fjärde raka bortaseger i Växjö.

Ändå lämnade tränaren Hans Wallson rinken i raseri efter slutsignalen.

– Jag var väldigt arg, säger Skellefteåtränaren till TV 4.

Det är snart dags för SM-finallagen att testa Curt Lundmarks gamla busstrick från HV 71-tiden där han kastade in sitt lag i bussen inför hemmamatcherna för att bryta en dålig svit.

Redan efter 3.03 i matchen satte nämligen Skellefteå prägel på dagens match i Växjö. Då tog nämligen Skellefteås succéjunior Axel Holmström pucken från sarghörnet och tryckte sig in på mål och forcerade in 1-0-målet.

– Jag försöker bra grisa lite grann och trycka in den, säger han i TV 4.

Lindholm avgjorde

Ett första mål i matchen har betytt seger i finalserien så här långt, länge såg det till och med ut att bli det enda i kvällens match. Växjö, som blev nollade i den första hemmamatchen, testade det mesta för att få hål på Markus Svensson utan att lyckas. Men när Martin Sevc tog en onödig utvisning för att ha slitit av hjälmen av Tomi Kallio i mitten av tredje perioden så tog Växjö chansen. Åtta sekunder tog det innan Robert Rosén, Nick Johnson och till slut Jeff Tambellini skapat en läcker kvittering.

Glädjen varade dock inte länge. Mindre än två minuter senare satte Pär Lindholm 2-1 från nära håll. Det blev också segerresultatet, mycket tack vare två jätteparader från Markus Svensson.

”Inget med det att göra”

Men trots segern var tränare Hans Wallson rasande efter matchen. På väg ut från rinken så sparkade han hårt i en båsdörr.

Men han är förtegen om orsakerna när Sportbladet frågar honom.

– Exakt vad det var vill jag inte gå in på, men jag var lite irriterad, säger han.

Mellan raderna lät det som om det handlade om det faktum att Skellefteå fick spela boxplay fyra gånger och inte fick någon chans i powerplay. Men det förnekar Wallson.

– Nej det hade definitivt inget med det att göra, det var andra saker som ledde till det, säger han.

Växjös Sam Hallam var besviken på att man inte lyckades vinna trots många målchanser.

– För att låna ett av Hans Wallsons favorituttryck så tar vi inte betalt idag. Den tredje perioden idag är fantastiskt stark, säger Växjötränaren.

Matchserien står därmed 2-2 och det är upp till Skellefteå att lösa hemmagåtan nästa gång.

– Nu är det dags att åka hem och vinna en hockeymatch, säger Hans Wallson.