Skellefteå kvitterade finalserien direkt

Uppdaterad 2015-04-15 | Publicerad 2015-04-14

VÄXJÖ/STOCKHOLM. Skellefteå var ifrågasatt efter chocken senast.

Men i den andra finalen körde de regerande mästarna över Växjö.

– Jag är mest glad att vi har kvitterat i matchserien, säger målvakten Markus Svensson som storspelade.

Skellefteå hade vunnit 17 raka slutspelsmatcher på hemmaplan. Men i den första finalen mot Växjö kom chocken. De regerande mästarna föll med 2-1 och supersviten var bruten.

Växjö seglade upp som guldfavoriter hos spelbolagen och Skellefteå var plötsligt ett ifrågasatt lag.

Men mästarna studsade tillbaka direkt. Redan efter tre minuter och 29 sekunder gav Patrik Zackrisson Skellefteå ledningen i Vida Arena. I mitten av den andra perioden ökade Kirill Kabanov på till 2-0. Trean kom med två minuter kvar av perioden.

Bytte ut målvakten

Skellefteå hade problem med power play i den första finalen och kastade in Rob Schremp i laguppställningen för att bryta mönstret.

Det gav resultat. För det var just Schremp som satte 3-0 i power play efter en tavla av Christopher Nihlstorp. Målvakten byttes ut inför den tredje perioden och Stefan Steen fick göra slutspelsdebut. Han höll nollan, men Skellefteå vann ändå matchen och kvitterade finalserien till 1-1 i matcher.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match, vi spelar oerhört uppoffrande försvarspel. Vi känns disciplinerade. Men vi möter ju ett bra lag så det gäller att vi spelar på topp, säger Markus Svensson som storspelade i målet.

– Jag är mest glad att vi har kvitterat i matchserien.